Atlantis 7 sluit zaalcompetitie positief af

Geplaatst op: 21 maart 2011

Atlantis 7 staat derde in de competitie, daar waar Pernix 8 de tweede plaats inneemt op de ranglijst. Het beloofde dus een lastige uitwedstrijd te worden.

Het zevende team uit Mijdrecht heeft dit seizoen te maken met veel vervelende blessures. Ook deze wedstrijd miste het team drie heren door blessures. Er waren ook nog twee dames en een heer afwezig. In de aanval startte aanvoeder Nicole, samen met Anouk, Sander en invaller Martijn. In de verdediging begonnen Laura, Jenny, Marcel en invaller Goof.

Vroeg in de wedstrijd bleek al dat Pernix een hele goede ploeg had. Ze waren snel en hadden een erg goed afstandschot. Het was de taak aan Atlantis om veel verdedigende druk te geven voor in het vak en in de paalzone scherp voor te verdedigen. Het duurde even voordat Atlantis dit onder controle kreeg en het eertse doelpunt in de wedstrijd kwam dan ook van Pernix.
Atlantis antwoordde direct met de gelijkmaker en nam daarna brutaal de leiding over wat leidde tot een 1-3 voorsprong. In de eerste helft gingen de ploegen gelijk op, maar kwam Atlantis niet op achterstand. Vlak voor rust stond het 6-7, maar in de laatste seconden van de eerste helft scoorde Pernix nog de gelijkmaker. Met een stand van 7-7 gingen beide teams rusten.

Tijdens de rust werd benadrukt dat er nog beter gecommuniceerd moest worden in de verdediging om zo het aanvalsspel van Pernix volledig lam te leggen.
Aanvallend moest er meer overzicht bewaard worden. Er moest simpel gespeeld blijven worden en er moest gelet worden op de goede kansen.

Na rust ging het Atlantis erg goed af en er werd hard gestreden voor de overwinning. Atlantis had erg veel mooie kansen en een aantal daarvan werden ook verzilverd. Er ontstond een gat van vier punten in het voordeel van Atlantis. Pernix kon in die fase van de wedstrijd Atlantis op geen vlak meer bijhouden. Aanvallend was de ploeg uit Mijdrecht sterker. In de rebound waren de ballen meestal voor Atlantis. Verdedigend legde het zevende Atlantisteam het aanvalsspel van Pernix helemaal vast.
Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 9-13 overwinning voor Atlantis.

Er kan teruggekeken worden op een erg mooie wedstrijd met veel mooie kansen.
Een wedstrijd waar iedere speler met vol fanatisme in is gegaan en wat uiteindelijk werd beloond met winst.
Speciale dank gaat naar de invallers die erg van belang waren voor de vervanging van de vele geblesseerden. Atlantis 7 eindigt op een derde plek in de competitie, een prima prestatie. Hopelijk herstellen de geblesseerden snel en kunnen ze weer in actie komen tijdens de veldcompetitie die alweer voor de deur staat.

Afgelopen zaterdag stond de veertiende en daarmee alweer de laatste zaalwedstrijd op het programma. Het zevende team van Atlantis, gesponsord door Stemerdink & Verhoek administratie- & belastingadvieskantoor, reisde vroeg in de ochtend af naar Leiden om het daar op te nemen tegen Pernix.Atlantis 7 staat derde in de competitie, daar … Lees meer »