KDO verliest dure punten in Hillegom

Geplaatst op: 21 maart 2011

Afgelopen zondag speelde KDO 1 in en tegen Hillegom een zeer belangrijke uitwedstrijd in de strijd om de onderste regionen van de derde klasse C. Hillegom bivakkeerde voor aanvang van de wedstrijd namelijk op de laatste plaats, terwijl KDO op een twaalfde plaats stond. Hillegom heeft deze laatste plaats mede te danken aan de vijf punten die de ploeg twee weken geleden 'voorlopig' in mindering heeft gekregen. De laatste twee wedstrijden wist de ploeg echter wel vier punten te pakken, tegen respectievelijk naaste concurrent CTO'70 en Nederhorst. KDO-trainer Ron Langhout kon deze middag beschikken over een volledig fitte selectie.

Hillegom, dat speelde in een 4-4-2 formatie, startte de wedstrijd beter dan KDO.
KDO was in het eerste kwartier steeds een stapje te laat. Grote kansen wist Hillegom daarentegen niet te creëren. Na twintig minuten was het eerste gevaarlijke moment van KDO wel direct raak. Verdediger Guido van Egmond ontving de bal op ruim twintig meter van de goal. Van Egmond, na de winterstop basisspeler in het eerste, schoot de bal, tegen de verhouding in, op fantastische wijze via de binnenkant van de paal in de goal, 0-1. Na deze openingsgoal kreeg KDO iets meer grip op de wedstrijd, maar toch bleef Hillegom de betere ploeg. Dit bleek onder andere in de 33ste minuut. De linkshalf van Hillegom schoot namelijk vanaf de rechterkant van het strafschopgebied op de lat. Vijf minuten later was het de spits van Hillegom die ingespeeld werd en het net wel wist te vinden, 1-1. In de 43e minuut was KDO, in één van de spaarzame uitvallen, via Michael Meijer dichtbij een voorsprong. Uit een corner schoot hij de bal op de goal, maar doordat er een aantal spelers van Hillegom op de doellijn stonden kon de bal ternauwernood gekeerd worden. Met een 1-1 stand gingen beide ploegen dan ook de rust in.

In de tweede helft was het nog steeds Hillegom dat de bovenliggende partij was. KDO kon maar weinig gevaarlijk worden en werd constant achteruit gedrukt. Nadat Joeri Stange onterecht werd teruggefloten voor buitenspel was het direct Hillegom die in de volgende aanval gevaarlijk werd. De bal werd voorgegeven en een speler van Hillegom kon op tien meter van de goal binnenkoppen. Door een vervelende stuiter van de bal verdween de bal in de goal achter doelman Peter Onderwater, 2-1. KDO moest zich hierna terugknokken om toch een positief resultaat te behalen. Patrick Schijff en Doron Borger werden ingebracht om nieuw elan in de ploeg te brengen. Tot grote kansen kon KDO echter niet komen. Tot overmaat van ramp was het zelfs Hillegom die de wedstrijd besliste door een goal uit de kluts, 3-1. KDO probeerde het daarna nog wel, maar de aansluitingstreffer kon niet gemaakt worden.

Door deze kostbare nederlaag komt Hillegom op vier punten van KDO die nog steeds op een twaalfde plaats gepositioneerd is. KDO moet er in de komende weken dan ook alles voor doen om in de derde klasse te blijven. Er is nog van alles mogelijk, maar dan zal de ploeg wel uit een ander vaatje moeten tappen dan tegen Hillegom. Laten we hopen dat trainer Ron Langhout tijdens de trainingen van aankomende week de ploeg op scherp kan zetten, zodat er volgende week in de thuiswedstrijd tegen NFC/Brommer een team staat dat met volle passie de strijd aan zal gaan. Wij hopen op een positieve steun langs de lijn om volgende week wel tot een goed resultaat te komen!

KDO 2 boekt keurige uitzege tegen NFC/Brommer
KDO 2 heeft afgelopen zondag op prima wijze met 4-1 gewonnen in Amstelveen tegen NFC/Brommer 2. Martin Bax (2x), Marco Rijbroek en Patrick van de Nesse wisten voor KDO het net te vinden. Door deze nette overwinning is het tweede gestegen naar de vijfde plaats van de ranglijst. Aanstaande zondag speelt KDO 2 om 11:30 uur thuis tegen nummer drie SVA 2.

Afgelopen zondag speelde KDO 1 in en tegen Hillegom een zeer belangrijke uitwedstrijd in de strijd om de onderste regionen van de derde klasse C. Hillegom bivakkeerde voor aanvang van de wedstrijd namelijk op de laatste plaats, terwijl KDO op een twaalfde plaats stond. Hillegom heeft deze laatste plaats mede … Lees meer »