001 - Escaperoom aglemeen

Jan van Speyk heeft baat bij De Baat in Mijdrecht


Geplaatst op: 21 maart 2011

Mijdrecht - Tien medewerkers van De Baat hebben zich vrijdag 19 maart van hun beste kant laten zien door te klussen op de boerderij van scouting Jan van Speyk.
De medewerkers pakten een klus aan in het kader van NL DOET, een landelijke actie waarbij ongeveer 300.000 mensen zich voor een dag als vrijwilliger aanmeldden bij een project. De scouts konden wel wat hulp gebruiken bij het snoeien van de heg achter het clubhuis en wat schilderwerk binnen.

Bij de landelijke actie van NL DOET waren ook bedrijven betrokken, die hun werknemers een dag inzetten als vrijwilliger bij één van de aangemelde projecten. Bij De Baat ging het anders. ,,Ik vertelde over de actie en een aantal collega's wilden meteen meedoen en er een vrije dag voor opnemen", vertelt Dyanne van Tessel van De Baat. ,,Normaal gesproken coördineer ik het vrijwilligerswerk in De Ronde Venen, dus dan moet er natuurlijk wel het goede voorbeeld gegeven worden", zegt Van Tessel terwijl ze met afgezaagde takken heen en weer loopt.

Binnen wordt wat schilderwerk verricht, het maakt het lokaal - een oude stal, het clubhuis is immers een oude boerderij - meteen veel lichter. De medewerkers van De Baat zijn positief over het werk bij de scouting. ,,Wat een ontzettend leuk gebouw is dit zeg. Ik ga meteen kijken wanneer mijn kind een keertje kan komen kijken." Normaal gesproken zijn de 'klussers voor één dag' met andere dingen bezig, zoals het verzorgen van maaltijden voor ouderen die dat zelf niet kunnen, activiteiten organiseren voor jongeren en opbouwwerk in de wijk. Het snoei- en verfwerk is een welkome afwisseling, en iedereen doet waar hij of zij goed in is.

Aan het einde van de dag is er heel wat werk verzet. De gemeentewerf is overweldigd door het aantal gesnoeide takken en de speellokalen zijn weer wat opgefrist. De medewerkers van De Baat hebben geen spijt van hun opgenomen vrije dag en de scouts zijn blij met de hulp. Een dag later gaan zij zelf nog even verder, met de vele vrijwilligers die scouting Jan van Speyk rijk is.
Voor meer informatie, zie www.janvanspeykgroep.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jan van Speyk heeft baat bij De Baat in Mijdrecht

Mijdrecht - Tien medewerkers van De Baat hebben zich vrijdag 19 maart van hun beste kant laten zien door te klussen op de boerderij van scouting Jan van Speyk. De medewerkers pakten een klus aan in het kader van NL DOET, een landelijke actie waarbij ongeveer 300.000 mensen zich voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: