001 - Homan Zonnepanelen

Toneelgroep "De Opregte Amateur" speelt STRAF


Geplaatst op: 21 maart 2011

Straf is het stuk, dat de Hoefse toneelvereniging heeft gekozen voor de uitvoering op 1 en 2 april. Het door Ton Davids geschreven stuk gaat over het wel en wee in een bejaardentehuis, waar alles rustig voortkabbelt, totdat een taxichauffeur de hem wegens het veroorzaken van een ongeval opgelegde taakstraf als extra verzorger komt vervullen.

Zoals we zouden kunnen verwachten, blijkt er echter meer aan de hand te zijn dan er op het eerste gezicht lijkt. Er ontspint zich een verhaal, waarvan de toeschouwer zich verwonderd zal afvragen gewend zijn waar dat heen moet of hoe dat weer allemaal samen op zijn pootjes terecht gaat komen. Welk spel speelt de reclasseringsambtenaar? Wie is Wendy, die beweert het nichtje van Anton te zijn, terwijl die van niets weet? Wat heeft Gera nu weer laten verdwijnen? Kan broeder Koos zuster Sylvia wel laten ontslaan? Er wordt geschoten, er wordt geslagen met een honkbalknuppel! Leeft dokter Bezema nog? Een dergelijke intrige is echter aan de schrijver Ton Davids wel toevertrouwd en dit blijspel eindigt natuurlijk als een blij spel.
Hoewel het een betrekkelijke kleine cast betreft (negen spelers) zal het geen korte voorstelling zijn: het zijn officieel weliswaar drie bedrijven, maar in de praktijk zijn het er vier, want het derde bedrijf is in twee delen gesplitst. Kortom, het zal voor de toeschouwers allerminst een straf zijn dit te mogen aanschouwen!

De voorstellingen worden gegeven op vrijdag 1 april (geen grap) en zaterdag 2 april om 20:00 in het theater De Springbok, Oostzijde 61a in De Hoef. De zaal is open vanaf 19:00 uur en na afloop blijft uiteraard de bar voldoende lang open, zodat u het stuk kunt nabespreken met de spelers en andere leden van de vereniging.
Gezien de belangstelling is het raadzaam te reserveren, immers de afgelopen voorstellingen waren allemaal uitverkocht en in de voorverkoop loopt het nu ook al hard, de zaterdag nadert de uitverkochte status al. Reserveren kan via de website www.opregteamateur.nl (tabblad reserveren) of anders via Ronald Wieman (0297 - 593291).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Toneelgroep "De Opregte Amateur" speelt STRAF

Straf is het stuk, dat de Hoefse toneelvereniging heeft gekozen voor de uitvoering op 1 en 2 april. Het door Ton Davids geschreven stuk gaat over het wel en wee in een bejaardentehuis, waar alles rustig voortkabbelt, totdat een taxichauffeur de hem wegens het veroorzaken van een ongeval opgelegde taakstraf … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: