Baggerwerkzaamheden langs provinciale wegen (N201/N212)


Geplaatst op: 16 maart 2011

In opdracht van de provincie Utrecht start het bedrijf Dosco uit Oudewater binnenkort met baggerwerkzaamheden in de sloten langs diverse provinciale wegen in het westelijk deel van de provincie. Het werk geeft weinig hinder voor het verkeer en is medio mei gereed.

Het baggeren vindt plaats in sloten langs gedeelten van de provinciale wegen N201, N204, N212, N228, N230, N402, N405, N408, N409, N458. Deze wegen liggen in de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Woerden, Oudewater, Montfoort, Nieuwegein en Houten.

Weinig hinder voor het verkeer
Tijdens het baggeren zullen indien nodig verkeersmaatregelen worden genomen zoals een tijdelijke wegafzetting waarbij het verkeer om-en-om langs het werk wordt geleid. Dit zal in geen enkel geval leiden tot veel hinder.

Waterhuishouding op orde
Baggeren is een jaarlijks terugkerende onderhoudsklus. Ieder jaar zijn andere stukken sloot aan de beurt. Het baggeren is nodig om de waterhuishouding op orde te houden zodat het regenwater ook goed afgevoerd kan worden in natte perioden met langdurige en hevige buien. Door regelmatig te baggeren, wordt de doorstroming van de sloten en duikers weer op peil gebracht waardoor er geen wateroverlast ontstaat op rijbanen, fiets- en voetpaden.

Bij langdurige droogte wordt door het waterschap water in het gebied gebracht, zodat ook de bodem niet te droog wordt om veel regenwater te kunnen verwerken.

Vragen?
Met vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de provincie Utrecht:
T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provinciale wegen Utrecht)
E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Provincie Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Baggerwerkzaamheden langs provinciale wegen (N201/N212)

In opdracht van de provincie Utrecht start het bedrijf Dosco uit Oudewater binnenkort met baggerwerkzaamheden in de sloten langs diverse provinciale wegen in het westelijk deel van de provincie. Het werk geeft weinig hinder voor het verkeer en is medio mei gereed. Het baggeren vindt plaats in sloten langs gedeelten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: