001- Uithoorn

Werkstraf voor in de fik steken conifeer Mijdrecht (AD)


Geplaatst op: 16 maart 2011

Mijdrecht - Wegens brandstichting in een conifeer bij een woning aan de Beltmolen is de 23-jarige H.P. uit Mijdrecht gisteren door de Utrechtse rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur. Er was 120 uur werkstraf tegen hem geëist, waarvan de helft voorwaardelijk.

Agenten waren er getuige van hoe P. op 18 september 2010 met een aansteker een tak van de betreffende conifeer aanstak. Toen er vlammen onstonden, liep hij weg. De agenten waarschuwde de bewoner van het huis en blusten het vuurtje. De verdachte werd later thuis aangehouden.

De man kon zich achteraf naar eigen zeggen weinig meer van de avond herinneren. Zijn geheugenverlies zou te maken hebben met enkele dramatische gebeurtenissen in zijn gezin en werk, die hij niet goed zou hebben verwerkt. Inmiddels is hij hierdoor onder behandeling gesteld.

De advocaat en de officier van justitie benadrukten tijdens de zitting overigens dat P. niet verantwoordelijk is voor de eerdere branden in Mijdrecht.

Bron: Algemeen Dagblad 16-03-2011

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: AD

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Werkstraf voor in de fik steken conifeer Mijdrecht (AD)

Mijdrecht - Wegens brandstichting in een conifeer bij een woning aan de Beltmolen is de 23-jarige H.P. uit Mijdrecht gisteren door de Utrechtse rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur. Er was 120 uur werkstraf tegen hem geëist, waarvan de helft voorwaardelijk.Agenten waren er getuige van hoe P. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: