De Baat (2e)

Gemeente haalt grof tuinafval gratis op


Geplaatst op: 16 maart 2011

Tweemaal per jaar, tijdens de zogeheten Takkendag, haalt de gemeente het grof tuinafval op aan huis. De eerste keer is in maart en de tweede keer in november. Dit jaar is dat op maandag 21 maart voor inzamelgebied 1, dinsdag 22 maart voor inzamelgebied 2 en woensdag 23 maart voor inzamelgebied 3. Tijdens deze Takkendag kunt u uw grof tuinafval gratis aanbieden langs de openbare weg.

Om de inzameling van het grof tuinafval goed te laten verlopen, zijn voor deze takkendag een aantal spelregels opgesteld:

  • Zorg dat het grof tuinafval uiterlijk om 07.30 uur aan de openbare weg ligt, want dan begint de inzameling. Bied het pas op de inzameldag zelf aan, dit voorkomt dat het over de weg waait of dat anderen er los tuinafval bij leggen.
  • Bind het grof tuinafval stevig met touw bij elkaar tot hanteerbare bundels. Dit voorkomt dat het afval wegwaait. Los tuinafval wordt NIET meegenomen.
  • Maximaal 2,5 m3 mag worden aangeboden.
  • Verpak het grof tuinafval niet in plastic of dozen; de inzameldienst neemt het afval dan niet mee.
  • De bundels mogen niet langer dan 150 cm. en niet zwaarder dan 20 kilo zijn.
  • Fijn snoeiafval en tuinafval dat niet te bundelen is kunt u in de gft-container kwijt, die diezelfde dag geleegd wordt.

Het belgebied
In het belgebied wordt grof tuinafval alleen opgehaald als het vooraf is aangemeld. Bewoners van het belgebied dienen grof tuinafval uiterlijk vrijdag 18 maart vóór 12.00 uur aan te melden via telefoonnummer (0297) 29 16 16. Op de afvalkalender 2011 kunt u zien welke straten tot het belgebied behoren.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente haalt grof tuinafval gratis op

Tweemaal per jaar, tijdens de zogeheten Takkendag, haalt de gemeente het grof tuinafval op aan huis. De eerste keer is in maart en de tweede keer in november. Dit jaar is dat op maandag 21 maart voor inzamelgebied 1, dinsdag 22 maart voor inzamelgebied 2 en woensdag 23 maart voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: