De Middeleeuwen komen naar je toe


Geplaatst op: 14 maart 2011

Het is 2011, of toch 1415? De kinderen van basisschool ‘Het Vlinderbos' sprongen even terug in de tijd toen een stel ridders en boogschutters wat kwamen vertellen over de wapens uit die tijd. In het kader van het project ‘de Middeleeuwen' waren een paar leden van de Brediusschutters te Woerden uitgenodigd om in een veilige omgeving wat te komen vertellen over deze tijd en de wapens die men toen gebruikte.

Bobby, Steven & Vincent kwamen de leerlingen van Het Vlinderbos wat laten zien over de wapens uit deze tijd. Deze jongens zijn al sinds geruime tijd in hun vrije tijd bezig met deze wapens en vonden het leuk even wat te laten zien.

In de aula van de school werden eerst even de zwaarden gedemonstreerd. Steven & Bobby lieten zien hoe dat in zijn werk ging, hoe staat iemand? Hoe ga je ermee om? Is zo'n helm nou echt stevig? Een harde knal maar geen enkel krasje!

Maar voordat de ridders elkaar met een zwaard te lijf gingen gebruikte ze de boog op afstand. Hoe ziet zo'n boog er nou uit? De meeste kinderen hadden wel eens geschoten en deelden hun ervaringen. Even snel een pijl rond laten gaan en er mocht zelfs op de helm van Bobby getikt worden.

Naast het vertellen over de wapens gaven de jongens ook nog een kleine demonstratie. Steven & Bobby lieten op het plein zien hoe gemakkelijk je met een zwaard door een gevuld melkpak heenslaat. Voor de groepen 5 t/m 8 werd zelfs nog een kleine demonstratie gegeven met de bogen. Hoe laat je nou zien dat zo'n boog een enorme kracht bezit? Je schiet er een computer mee aan flarden natuurlijk! Zonder enige moeite boorden de pijlen zich door de dikke kast van de computer heen. De kinderen stonden netjes op een veilige afstand en vonden het prachtig. Een luid applaus en de show was voorbij.

Wij kunnen met zekerheid zeggen dat we terugkijken op een mooie dag. De kinderen vonden het geweldig en wij hopen dat ze deze dag zullen onthouden.

Voor andere basisscholen, wij vinden het leuk om ook bij u op school wat te laten zien en te vertellen. Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar: veenschutters@hotmail.nl

Lijkt het u leuk om een cursus te volgen waarin u leert te schieten met een boog? De Brediusschutters te Woerden helpen u graag.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Middeleeuwen komen naar je toe

Het is 2011, of toch 1415? De kinderen van basisschool ‘Het Vlinderbos' sprongen even terug in de tijd toen een stel ridders en boogschutters wat kwamen vertellen over de wapens uit die tijd. In het kader van het project ‘de Middeleeuwen' waren een paar leden van de Brediusschutters te Woerden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: