De Vinken 1 is kampioen

Geplaatst op: 14 maart 2011

Het verschil op de ranglijst tussen beide teams was al maanden maar één punt en dat deze confrontatie in de laatste speelronde werd uitgevochten, maakte deze wedstrijd alleen maar spannender. De Fortisformatie had steun van een volle bus meegereisde Vinkensupporters.
In de vertrouwde basisacht begonnen Kelvin Hoogeboom, Rudy Oussoren, Charita Hazeleger en Joyce Kroon in de aanval. Aanvoerder Peter Kooijman, Peter Koeleman, Helene Kroon en Mariska Meulstee vormden de defensie.

Spanning en voorsprong
Fluks verraste de Vinkenverdediging met een ingestudeerde doorloopbal. Vinkeveense doelpunten bleven de eerste tien minuten uit. Spanning speelde zeker een grote rol, aangezien twee strafworpen en meerdere doorloopballen gemist werden. In de tiende minuut kon Mariska haar schot verzilveren, nadat Helene tijdens haar actie beide dames naar zich toegetrokken had. De aanval hierop scoorde Peter Kooijman een doorloopbal. Met dit doelpunt werd ook het Vinkenrecord van 250 competitiedoelpunten uit 2001 verbroken.
In deze fase had De Vinken lange en verzorgde aanvallen en kon makkelijk op een 2-6 voorsprong komen. Doelpunten kwamen uit handen van Rudy, Charita, Helene en Mariska. Net voor rust scoorde Rudy door middel van een vrije bal de 3-7.

Pas na de laatste seconde........
Na rust kwam Fluks veel makkelijker tot scoren, terwijl De Vinken dit ruim tien minuten verzuimde. Op het scorebord verscheen al snel de 7-7, wat elke supporter op het puntje van zijn stoel deed zitten. Een benutte vrije bal van Mariska deed het Vinkenpubliek weer luid juichen en met veel steun zocht het achttal van coach Fred Straatman naar een grotere voorsprong. Een Noordwijks kansje maakte de stand echter weer gelijk.
Opnieuw probeerden de Vinkeveense dames hun tegenstanders te verschalken met doorloopballen. Dit leverde een strafworp op, welke door Charita werd benut. Weer had Fluks een antwoord, waardoor de Fortisformatie onder druk werd gezet en met nog acht minuten speeltijd werd alles uit de kast gehaald. De drie gele kaarten, die in deze fase werden getrokken, benadrukten het fanatisme tussen beide teams.
In de laatste vijf minuten werd even opgelucht adem gehaald door treffers van Rudy en Charita. De hierna ingebrachte Noordwijkse heer schoot zijn eerste bal meteen raak, wat de spanning deed stijgen tot het kookpunt. In de laatste minuut wist Fluks weer te scoren, waarbij iedere toeschouwer zijn adem inhield. En na de tergend langdurende laatste seconden konden alle Vinkenhanden de lucht in en werden de bloemen door voorzitter Henk Kroon uitgereikt.

Voor het jubileumjaar van De Vinken is het kampioenschap een extra feestelijk feit. Het betekent ook promotie naar de tweede klasse, de klasse waar de Vinken voorgaande jaren ook in speelde. Tevens verbeterde het vlaggenschip na zaterdag het eigen positief record doelsaldo van 99 uit 1993 tot 103. Met deze opsteker kan De Vinken 1 over een paar weken gaan knallen voor de tweede helft van de veldcompetitie.

Afgelopen zaterdag 12 maart is het eerste team van korfbalvereniging De Vinken kampioen geworden. De beslissende wedstrijd werd gespeeld in Noordwijk tegen Fluks 1, de nummer twee van de competitie. In een zenuwslopende tweede helft was de eindstand van 12-12 genoeg voor het kampioenschap in de derde klasse. Het verschil … Lees meer »