Koploper ZSGO/WMS wint verdiend van KDO

Geplaatst op: 14 maart 2011

Bij aankomst op het troosteloze sportpark in Ookmeer, deed de plaatselijke terreinknecht er alles aan om met zand het veld in goede conditie te krijgen.

Hoofdtrainer Ron Langhout kon om verschillende redenen geen beroep doen op de volgende spelers: Sven Vlasman (geschorst), Ronnie Oltshoorn (weekend weg) en Bart-Jan van der Jagt (gespaard). In de beginfase van de wedstrijd lieten de Amsterdammers duidelijk zien waarom zij koploper zijn en KDO werd van meet af aan vol onder druk gezet. Na tien minuten spelen was het dan ook ZSGO/WMS dat op voorsprong kwam. Na een zeer fraaie passeerbeweging van de Amsterdamse spits werd keeper Peter Onderwater uitgespeeld. Verdediger Michael Meijer kon de bal ternauwernood van de lijn houden, maar in de rebound was het wel raak,
1-0.

Het individueel sterke ZSGO/WMS had de felbegeerde openingsgoal te pakken en deed een stapje terug. Hierdoor was het KDO dat in de wedstrijd kon komen en de Kwakelaars grepen dit met beide handen aan. Linksbuiten Joeri Stange was meerdere malen zijn directe tegenstander te slim af, waardoor de dreiging van KDO richting het doel van ZSGO/WMS alleen maar toe nam. In de 35e minuut gebeurde er iets waar KDO nog lang over na zal praten. Uit een vrije trap aan de linkerkant van het veld, liet de in buitenspel staande Jelle de Jong de bal gaan voor de inkomende Jochem Kok. Jochem ontving de bal en leek de 1-1 tegen de touwen te schieten. Echter besloot, de overigens prima leidende scheidsrechter, dit doelpunt af te keuren wegens buitenspel, waar in deze situatie geen sprake van was. Met een 1-0 stand gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft was het technisch begaafde ZSGO/WMS van plan om de overwinning snel veilig te stellen, maar moest alle zijden bij zetten om dit te bewerkstelligen. Na een klein uur spelen werd het dan toch 2-0, waardoor het verzet van KDO gebroken leek. Toch gaven de Kwakelaars zich niet zo maar gewonnen en bleven knokken voor elke bal. Michael Meijer wist met een prima kopbal de Amsterdamse doelman bijna te verschalken. Daarnaast kreeg de debuterende A1-spits Matthijs van Rijn, op aangeven van Patrick Schijff, een goede mogelijkheid om de 2-1 aan te tekenen, maar ook zijn inzet werd gekeerd. Vlak voor tijd besliste ZSGO/WMS de wedstrijd definitief, waardoor KDO met een 3-0 nederlaag huiswaarts kon keren. Ondanks het niveauverschil tussen beide ploegen heeft KDO er alles aan gedaan om er een wedstrijd van te maken.

De komende weken zullen cruciaal zijn voor het verdere verloop van de competitie. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen nummer veertien Hillegom op het programma, de week erop speelt het eerste thuis tegen nummer zeven NFC/Brommer, gevolgd met een uitwedstrijd tegen nummer dertien CTO'70. Zeker gezien de vele verrassende uitslagen afgelopen weekend lijkt niks zeker voor KDO en zal er elke wedstrijd volop geknokt moeten worden om de felbegeerde tiende plaats binnen te slepen!

KDO 2 ongelukkig onderuit in Zaandam
KDO 2 heeft afgelopen zondag met 4-2 verloren van laagvlieger ZTS 2. Op een zeer moeilijk begaanbaar grasveld deed het tweede zichzelf tekort. De Zaandammers waren een stuk efficiënter in het afronden van de kansen, waardoor zij er uiteindelijk met de winst vandoor gingen. Voor KDO wisten Martin Bax en Sjors Kas het net te vinden. Aanstaande zondag speelt KDO 2 in Amstelveen tegen NFC/ Brommer 2.

Na de prima overwinning van vorige week tegen HBC, speelde het eerste afgelopen zondag in Amsterdam tegen ZSGO/WMS. De Amsterdammers staan fier aan kop in de derde klasse C en het moet wel heel raar lopen als ZSGO/WMS dit jaar geen kampioen zal worden. Bij aankomst op het troosteloze sportpark … Lees meer »