Poelgilderdam is weer Kudelstaart


Geplaatst op: 14 maart 2011

Na een week georganiseerde chaos is de rust wedergekeerd en is Poelgilderdam gewoon weer Kudelstaart. Het is een drukke tijd, voor de meesten een heel gezellige tijd en dit jaar kunnen we zeker zeggen een fantastische tijd, want de jubilerende Carnavalsvereniging De Pretpeurders had geen feestelijkere week kunnen wensen dan deze!

Voor alle groepen verliep het carnaval uitermate gezellig. Ongekend was de stoet die meedeed met de kinderoptocht op zaterdagmiddag. Voor het eerst werd een rondje door de Rietlanden gereden en daar waren veel enthousiaste toeschouwers die van de pret aansloten bij de optocht. Dit gaf bij de feestmiddag in de Dorpstaveerne dan ook een goedgevulde zaal met vrolijke feestvierders. Maar ook het jeugdcarnaval op vrijdagavond werd goed bezocht, waar velen bereid waren tot een spetterend optreden.

Een nieuw onderdeel was de carnavalsviering in de Sint Jan Kerk. Heel bijzonder en druk bezocht. In zo'n jubileumjaar is het goed even stil te staan bij de oorsprong van het carnaval. Zo begin je carnaval toch weer even anders!
Tevens een nieuw onderdeel dit jaar was de loting voor de grote optocht. Van deze donderdagavond werd door veel groepen gretig gebruik gemaakt om alvast een extra dagje van het carnaval te genieten! Er mag gezegd worden dat de grote optocht zijn naam eer aan doet: de optocht wordt met het jaar groter en grootser. Het is goed te zien dat er steeds meer aandacht en tijd aan de wagens wordt geschonken en dat komt de optocht geheel ten goede! Heel leuk om te zien zijn de ‘loopgroepen' die weliswaar geen grote kar hebben maar wel alle creativiteit in de kostuums en act steken. Creatieve kostuums waren zeer zeker ook aanwezig op het Prinsenbal en de Blaauwe maandag, dit jaar wederom twee drukbezochte, zeer gezellige en goed verlopen avonden. Er werd gedanst, gehost, gekletst en gevierd onder muzikale begeleiding van o.a. DJ. Ronald Wegbrands, Cock Zwanenburg en Biejonsee.

Maar ook voor de jeugd van vroeger was het goed vertoeven in Poelgilderdam. Naast een bezoek aan het Kloosterhof, heeft C.V. De Pretpeurders fruitbakjes rondgebracht aan de ouderen en zieken in Kudelstaart. Het fruit werd dit jaar gesponsord door Albert Heijn in Kudelstaart. Het seniorenbal is een middag die ook steeds meer bezoekers trekt. Volgens traditie worden een seniorenprins en -prinses verkozen. Dit jaar was het een wel heel bijzonder paar: een paar dat, net als de Pretpeurders, al 44 jaar samen is.

Er kan met zijn allen teruggekeken worden op een heel geslaagd carnaval! Carnavalsvereniging De Pretpeurders bedankt haar sponsors, (super)donateurs, vrijwilligers, bezoekers, iedereen die heeft bijgedragen aan deze fantastische week. Op www.pretpeurders.nl staan spoedig foto's en volledige uitslagen, hou de site in de gaten!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Poelgilderdam is weer Kudelstaart

Na een week georganiseerde chaos is de rust wedergekeerd en is Poelgilderdam gewoon weer Kudelstaart. Het is een drukke tijd, voor de meesten een heel gezellige tijd en dit jaar kunnen we zeker zeggen een fantastische tijd, want de jubilerende Carnavalsvereniging De Pretpeurders had geen feestelijkere week kunnen wensen dan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: