De Vinken E1 stunt en houdt zicht op kampioenschap

Geplaatst op: 14 maart 2011

Erop of eronder. Dat was de situatie voor De Vinken E1 in de wedstrijd tegen OVVO E1. Deze ploeg was al kampioen en slechts bij winst kan De Vinken volgende week nog op gelijke hoogte komen. De wedstrijd was ietwat beladen. OVVO heeft een goede ploeg, zeker aan de dameskant. Dat ondervond De Vinken in de eerste wedstrijd, waarin met 8-3 werd verloren. Maar de ploeg uit Maarssen staat ook bekend om de luidruchtige supporters en de zeer fanatieke manier van coaching. Eentje waar op haar minst vraagtekens bij gezet kan worden. Ook afgelopen zaterdag liet de kant van OVVO zich weer veelvuldig (negatief) horen. Niet alleen ten opzichte van de scheidsrechter en tegenstander maar ook tegenover de eigen spelers(!).

De Vinkenploeg had goed getraind op de sterke punten (diepteballen) van OVVO. Gespannen betrad de Vinkenploeg, gestoken in de nieuwe Jumbo-shirtjes, het speelveld. Nog voordat het publiek goed en wel op haar plek zat, scoorde Zoë van Dasler. Van flinke afstand zette zij de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. In de derde minuut van de wedstrijd kreeg de ploeg een mooie kans om de voorsprong te vergroten, maar de verkregen strafworp werd helaas gemist. Maar de thuisclub, met in de aanval Finn Kroon, Zoë van Dasler, Ilse Bosch en Chiara Breedijk bleef gevaarlijk. Een slimme bal van Finn Kroon betekende de 2-0. Na de 3-0 een minuut later van wederom Zoë van Dasler leek een stunt in de lucht. Want hoewel OVVO eigenlijk de iets betere ploeg was, stond de Vinken wel op een mooie voorsprong. Maar OVVO liet zien dat ze niet voor niets al kampioen waren. Een prima dieptebal werd vakkundig afgerond. En even later werd bij eenzelfde bal een strafworp verkregen. Deze werd benut (3-2) en de ploeg uit Maarssen was weer in de wedstrijd. Sterker nog, de bezoekers namen nog meer het heft in handen. De gelijkmaker kon eigenlijk niet uitblijven. Daarvoor kreeg OVVO teveel kansjes.

Dat gebeurde dan ook. Met nog vijf minuten te gaan werd het 3-3 en vlak voor rust werd het zelfs 3-4. In de laatste seconde voor rust was er nog een mooie kans op de gelijkmaker, maar de prima spelende Ravi Brockhoff miste op een haartje. In de rust wezen de coaches Ingrid Hagenaars en Brenda Breedijk nogmaals op het gevaar van de diepteballen. Daar moest nog beter op gelet worden. Ondanks de aanwijzingen bleef OVVO de betere ploeg. Vooral hun eerste aanval was zeer gevaarlijk, maar zij lieten het na om te scoren. Finn Kroon daarentegen benutte één van de Vinkenkansjes wel en bracht de ploegen weer op gelijke hoogte: 4-4. De spanning liep behoorlijk op en ook het publiek begon zich meer en meer te roeren.

Met Meike Rijdes voor Niké van der Mars ging De Vinken op jacht naar de overwinning. Aan een gelijkspel had de ploeg niets, dus er moest nog minstens eenmaal gescoord worden. Niet veel later gebeurde dat. Een prima dieptebal van Ravi Brockhoff op Tom Vis die uit de draai schoot en scoorde betekende wederom een voorsprong voor De Vinken: 5-4. Zenuwslopende minuten braken aan. De OVVO-aanhang dweepte de ploeg op. Maar de Vinkenploeg, waarvan een aantal spelers aangaven dat ze toch wel een beetje bang van 'die coach' werden, hielden stand. Het leek wel een 'Champions League' duel met alles erop en eraan, zo spannend was het. Maar de kinderen hielden het koppie erbij en de uiteindelijke beloning was er. Na het laatste fluitsignaal een meer dan dolblije Vinkenploeg. De prima werklust was beloond en het (gedeelde) kampioenschap is nog binnen handbereik. Daarvoor dient nog wel de laatste wedstrijd gewonnen te worden. Tegenstander is dan TOP uit Sassenheim. Op zich moet het kunnen, want de vorige ontmoeting eindigde in een duidelijk 11-1 overwinning voor de Vinkeveners. Maar de ploeg mag niet te vroeg juichen, er moet nog wel eerst gewonnen worden.

Erop of eronder. Dat was de situatie voor De Vinken E1 in de wedstrijd tegen OVVO E1. Deze ploeg was al kampioen en slechts bij winst kan De Vinken volgende week nog op gelijke hoogte komen. De wedstrijd was ietwat beladen. OVVO heeft een goede ploeg, zeker aan de dameskant. … Lees meer »