Atalante H1 wint overtuigend van nr 3

Geplaatst op: 14 maart 2011

Afgelopen vrijdag moesten de A-side mannen van Atalante weer aantreden. Thuis in De Boei namen ze het op tegen de nummer 3 uit de competitie Sovoco uit Soest. Atalante stond op dat moment op de 5e plek in de competitie met 3 punten achter op Sovoco. Op voorhand was dit voor Atalante een leuke en spannende pot volleybal. Sovoco was er op gebrand om te winnen aangezien wij eerder het seizoen in Soest hadden gewonnen met 2-3. Het Vinkeveense team moest het zonder Sven Pothuizen doen vanwege zijn vakantie en had dus een wissel Ton Plomp uit het 2e paraat op de bank zitten.

Sovoco is een team met veel jonge jongens die zeer gretig zijn maar ook soms wel een beetje ongecontroleerd. Wij moesten die jongens proberen onder druk te krijgen en daardoor het spel naar onze hand proberen te zetten. Het begin van de eerste set was voor Atalante, de passing en het sterke aanvallen daar had Sovoco geen antwoord op en de punten werden makkelijk gescoord. Sovoco had het nakijken en kwam er eigenlijk niet aan te pas en met name door de zeer goede servicedruk werd de eerste set makkelijk gewonnen met 25-18.

Voor het begin van de 2e set zeiden we al tegen elkaar dat het niet zo makkelijk zou gaan als in de eerste set, maar het tegendeel bleek waar: de 2e set werd nog makkelijker gewonnen met 25-11. Dan zou er wel wat gaan veranderen in de 3e set aangezien ze toch met 10 man aanwezig waren. De 3e set is meestal de lastigste van allemaal. Het tegendeel bleek wederom. Ondanks een dipje bij de thuisploeg halverwege de set kreeg Sovoco daardoor alleen een paar extra punten maar niet meer dan 19 punten. Deze 3e set werd ook ingerekend met 25-19.

Dan misschien nog wat tegenstand van Sovoco in de 4e set. Maar niets leek erop dat de ploeg uit Soest ook maar met enig punt uit Vinkeveen vandaan zou gaan. De servicedruk bleef erg goed en ook de passing was sterk waardoor de aanvallers makkelijk konden scoren. De verdediging van Sovoco had het nakijken en kon niet anders dan met reddingswerk de bal terugspelen. De 4e set werd ook weer makkelijk gewonnen met 25-18. Een dik verdiende 4-0 winst voor de Atalante A-side mannen.

De Vinkeveense equipe staat nu 3e in de competitie met 2 punten voor op de nummer 4 V.I.P. H1 uit Purmerend. Dat is ook de volgende tegenstander voor Atalante aanstaande vrijdag in Purmerend om 21.30 in sporthal de Karekiet.

Afgelopen vrijdag moesten de A-side mannen van Atalante weer aantreden. Thuis in De Boei namen ze het op tegen de nummer 3 uit de competitie Sovoco uit Soest. Atalante stond op dat moment op de 5e plek in de competitie met 3 punten achter op Sovoco. Op voorhand was dit … Lees meer »