Hertha onderuit tegen JOS/Watergraafsmeer

Geplaatst op: 14 maart 2011

Hertha heeft zich een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer met 1-2 te verliezen. De Vinkeveners speelden een matige wedstrijd en verloren terecht van een beter en feller JOS/Watergraafsmeer.

Hertha was van te voren gewaarschuwd voor JOS/Watergraafsmeer. In de eerste wedstrijd in Amsterdam werd een moeizame 1-2 overwinning geboekt, daarnaast mistte Hertha een aantal belangrijke basisspelers door blessures en werkverplichtingen. In de openingsfase van de wedstrijd bleek direct dat Hertha een moeilijke middag tegemoet zou gaan. De Amsterdammers waren fel van start gegaan en werden direct gevaarlijk. De thuisploeg leed veel balverlies, verloren de persoonlijke duels en waren te laat voor de afvallende bal. JOS/Watergraafsmeer creëerde een aantal grote kansen, maar keeper Wouter Moen, de paal en een redding van Peter Post op de lijn voorkwamen de voorsprong voor de gasten.

Aan de andere kant kon Hertha twee keer gevaarlijk worden via Jorg Landwaart, maar zijn inzetten verdween net langs de paal en stuitte op de keeper. Na een half uur spelen kwam JOS/Watergraafsmeer toch op voorsprong, de middenvelder kon vrij uithalen en schoot binnenkant paal de 0-1 binnen. In de 37ste minuut werd de achterstand verdubbeld, de meegekomen verdediger kopte fraai raak uit een corner, 0-2. In het laatste deel van de eerste helft leek Hertha zich eindelijk beter in de wedstrijd te knokken. Het werd beloond door de scheidsrechter door een goedkope strafschop, nadat de verdediger de bal tegen zijn hand kreeg. Albert Haveman (foto) schoot de strafschop gedecideerd binnen en zorgde voor de aansluitingstreffer. Met een 1-2 stand gingen de ploegen de rust in.

Na rust ging Hertha op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het een aantal mogelijkheden. Uit een corner kopte Dennis van de Broek voorlangs en een inzet van Post vloog net over de lat. Aan de andere kant kon JOS/Watergraafsmeer niet meer zo gevaarlijk worden als in de eerste helft. Hertha leek beter in de wedstrijd te komen, maar na een uur spelen moest het door met tien man. Aanvoeder van de Broek werd van het veld gestuurd na een handsbal. Dat er een buitenspelsituatie aan vooraf ging deed voor de, verder uitstekend leidende, scheidsrechter niet ter zaken. Met een man minder kon Hertha niet meer echt gevaarlijk worden, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uit ging. Door de nederlaag en het eerdere verlies bij Abcoude is Hertha kansloos in de strijd om het kampioensschap. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen koploper Nita op het programma. Door de resultaten van Hertha van de laatste weken is van een echte topper helaas geen sprake meer, maar het is voor de Vinkeveners een uitstekende wedstrijd om zich te revancheren voor de matige prestaties van de laatste weken.

Hertha 2 ging onderuit op bezoek bij Allen Weerbaar (6-4). Op een zeer slecht veld verloor het dure punten in de strijd om de koppositie in de competitie. Zaterdag speelt Hertha 2 de uitwedstrijd tegen SDO. Er zal om 14.00 uur worden afgetrapt.

Hertha 1 speelt aanstaande zaterdag tegen koploper Nita. De wedstrijd begint om 14.30 uur in Nieuwer ter Aa.

Hertha heeft zich een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer met 1-2 te verliezen. De Vinkeveners speelden een matige wedstrijd en verloren terecht van een beter en feller JOS/Watergraafsmeer. Hertha was van te voren gewaarschuwd voor JOS/Watergraafsmeer. In de eerste wedstrijd in Amsterdam werd een moeizame 1-2 overwinning … Lees meer »