De Baat (2e)

Kevin Regelink Amsterdams Kampioen


Geplaatst op: 14 maart 2011

Kevin Regelink van IJsclub Nooit Gedacht uit Wilnis is afgelopen woensdag eerste geworden in de laatste wedstrijd van het marathon seizoen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Er werd met alle categorieën tegelijk gestart, zo' n zeventig rijders, en dat noemen ze het Amsterdams Kampioenschap.

De wedstrijd gaat over 75 ronden, met veel tussensprints voor mooie prijzen. Na een tiental ronden was er een kopgroep van zo'n twintig rijders. Halverwege reden er twee rijders weg uit de kopgroep en een paar ronden later ging Kevin er alleen achteraan. Zo'n twee/drietal ronden later sloot Kevin bij deze twee aan. Een paar ronden verder viel één van de twee weg uit de kop en gingen de andere twee verder om een ronde voorsprong te pakken op het peloton. Dat duurde toch nog een behoorlijk aantal ronden lang. Uiteindelijk pakte ze, met veel inspanning van Kevin, een ronde voorsprong op de rest. Twee ronden voor het einde sprinten het peloton af en moesten de twee vluchters in twee ronden tijd uitmaken wie de winnaar zou worden. Voor de laatste bocht ging Kevin vol op snelheid de sprint aan en won met overmacht. Een mooie afsluiting van zijn eerste marathon seizoen.

Later op de avond was in het restaurant de Scheve Schaats de prijsuitreiking en tevens ook voor het clubklassement van alle marathons dit seizoen. Wat al verwacht werd ging IJsclub Nooit Gedacht met de eerste prijs er vandoor. Bestuurslid en rijder van de Masters 3, Cor Oudshoorn, nam de 1e prijs in ontvangst. Het bestuur gaat bedenken waar de 500,00 euro aan besteed gaat worden. De vereniging hoopt dat er volgend seizoen weer volop gereden gaat worden aan de marathonwedstrijden, vooral door de jeugd!

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kevin Regelink Amsterdams Kampioen

Kevin Regelink van IJsclub Nooit Gedacht uit Wilnis is afgelopen woensdag eerste geworden in de laatste wedstrijd van het marathon seizoen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Er werd met alle categorieën tegelijk gestart, zo' n zeventig rijders, en dat noemen ze het Amsterdams Kampioenschap. De wedstrijd gaat over 75 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: