Argon laat Baronie niet ontsnappen

Geplaatst op: 14 maart 2011

Op het slechte veld in Breda liet Argon direct zien de punten mee naar Mijdrecht te willen nemen. Na een kleine tien minuten spelen kon Joshua Patrick een goede steekpass van Anton den Haan niet bereiken en zag uit de daarop volgende corner dat Patrick Lokken zijn kopbal niet genoeg vaart kon meegeven waardoor Baronie keeper Van Sant simpel kon opvangen.

Vijf minuten later kon Lokken zijn hoofd weer tegen de bal krijgen toen Thabiso van Zeijl op de rechterflank Joshua Patrick wist te bereiken en de snelle aanvaller een perfecte voorzet op Lokken afleverde. De spits kopte goed tegendraads in maar zag zijn bal door verdediger Schrier van de lijn gehaald worden.

Na twintig minuten spelen kon het eerste serieuze gevaar van Baronie genoteerd worden toen de behendige Tiago Faria da Silva door de Argon verdediging soleerde en maar ternauwernood door Rory van Gulik afgestopt kon worden. De afvallende bal viel voor de voeten van aanvoerder Revy Rosalia maar hij wist Kevin Rijnvis niet te verrassen.
Vlak voor de theepauze etaleerde Thabiso van Zeijl zijn individuele klasse toen hij op een grote afstand van het vijandelijk doel de bal in de voeten gespeeld kreeg, handig wegdraaide bij zijn bewaker en vervolgens een geweldige solo langs een aantal Baronie verdedigers aflegde. Alleen voor keeper Van Sant bleef hij koelbloedig en zette Argon op voorsprong: 0-1.

De voorsprong had Argon duidelijk goed gedaan want de ploeg kwam sterk uit de kleedkamer en het veldoverwicht werd ook in de stand tot uitdrukking gebracht toen een vloeiende aanval via Thabiso van Zeijl bij Lorenzo Lassooy kwam. De rechtermiddenvelder behield uitstekend het overzicht en stelde Joshua Patrick in staat de 0-2 aan te tekenen.

Na een uur kreeg Lassooy de kans de wedstrijd definitief te beslissen toen weer een goede aanval door aanvalsleider Lokken slim werd breed gelegd, maar zijn schot net over de dwarsligger vloog. Baronie kwam terug in de wedstrijd toen een van de eerste vlotlopende aanvallen van de gastheren voor de voeten van Benjamin van Wanrooij belandde. Zijn schot was hard en zuiver en liet Rijnvis kansloos: 1-2.
De thuisploeg kreeg na de aansluitingstreffer hoop op een goed resultaat maar de hoop vervloog deels toen een lange bal van Rijnvis het strafschopgebied van Baronie in stuiterde en Lokken vol overgave het kopduel van doelman Van Sant won waardoor hij zijn ploeg op een 1-3 voorsprong zette.

Deze veilige marge wist Argon twee minuten vol te houden. Na zijn hoofdrol bij de derde Argon goal was ook nu een hoofdrol weggelegd voor doelman Rijnvis. Een houdbaar schot van Emile Linkers werd door hem totaal verkeerd beoordeeld waardoor hij net als tegen Hollandia vorige week onnodig de gang naar het net moest maken.

Tien minuten voor tijd zag de ongelukkige Argon doelman tot zijn opluchting dat de hardwerkende spits Lokken een rebound na een vrije trap van Verbiest wist te benutten en het verschil weer op twee bracht: 2-4.

De vijf minuten blessuretijd die scheidsrechter Meijers bijtelde werden nog spannend omdat Argon bij het ingaan van die minuten laks verdedigde en Da Silva de 3-4 achter Rijnvis schoot. In de resterende minuten probeerde Baronie met man en macht de gelijkmaker te forceren maar echt gevaar wist de ploeg niet meer te creëren.

De overwinning op staartploeg Baronie was voor Argon na de nederlagen tegen Achilles'29 en Hollandia zeer welkom, terwijl de Bredanaars het wel heel lastig zullen krijgen om zich te behouden voor de Topklasse. Volgende week speelt Argon thuis tegen Haaglandia, de uitwedstrijd in Rijswijk eindigde in een 2-3 overwinning voor Argon.

De uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Baronie heeft Argon de volle buit opgeleverd. Op het sfeerarme sportcomplex de Blauwe Kei trok de enclave van scheidend trainer Marcel Keizer met 3-4 aan het langste eind. Op het slechte veld in Breda liet Argon direct zien de punten mee naar Mijdrecht te willen … Lees meer »