VZOD 1 sluit competitie af met ruime zege

Geplaatst op: 14 maart 2011

Voor de VZOD-formatie van Klaas Bosman stond er, gezien de positie in de ranglijst, niets meer op het spel. Er kon vrijuit gespeeld worden en dat gebeurde dan ook. Vrij snel zorgde Josine Verburg voor de eerste twee doelpunten met de 0-1 onder de korf en de 0-2 uit een afstandschot na een vrije bal. Eline Ruessink volgde met een afstandschot en zette daarmee de 0-3 op het scorebord. Pas toen kwam het weerwoord van Argus middels een afstandschot, 1-3. Er waren op dat moment pas 10 minuten verstreken. De volgende 10 minuten volgden de doelpunten elkaar alleen nog maar sneller op. Bart Verheul en Michelle van Leeuwen tekenden voor de 1-4 en 1-5 via doelpunten onder de korf en van afstand. Een kleine speldenprik van Argus zorgde voor een onderbreking in de doelpuntenreeks van de Kudelstaarters, 2-5. De doelpuntenmachine van VZOD ging daarna vrolijk verder met 3 afstandschoten van Eline Ruessink en Bart Verheul (2x) met een 2-8 stand als resultaat. Argus zette daar met een afstandschot (3-8) nog wel iets tegenover, maar Willem Mast ging daar met zijn rake afstandschot gelijk weer over heen, 3-9. Er waren bij deze stand nog maar 20 minuten gespeeld. Acht doelpunten waren er gevallen tussen de 10e en 20e minuut. Als VZOD dit tempo vast zou houden zou dat een monsterscore betekenen.

De Kudelstaarters lieten de teugels vanaf dat moment echter een beetje vieren. Het gevolg daarvan was dat de voorsprong van 6 doelpunten niet verder meer werd uitgebouwd. De wedstrijd was toen al duidelijk gespeeld en VZOD speelde vanaf dat moment puur op het behoud van de voorsprong. Doelpunten van VZOD en Argus wisselden elkaar af tot aan de rust die met een 6-12 stand werd ingegaan. De doelpunten van VZOD werden daarbij gemaakt door Michelle van Leeuwen via een omdraaibal (3-10), Eric Spaargaren onder de korf (5-11) en Josine Verburg van afstand (5-12). De tweede helft waren de scherpe kantjes bij beide ploegen er duidelijk af. Een drietal strafworpen werden op rij gemist, 1 door VZOD en 2 door Argus. Pas na 8 minuten spelen in de tweede helft viel het eerste doelpunt in het voordeel van Argus, 7-12. Het duurde nog eens 6 minuten voor het volgende doelpunt pas viel, ook weer in het voordeel van Argus, 8-12. VZOD moest oppassen dat de zo zorgvuldig opgebouwde voorsprong niet werd prijsgegeven en beantwoordde dit dan ook met 2 doelpunten.

In de 16e minuut zorgde Frank v.d. Berg met een fraaie doorloopbal voor de 8-13, direct gevolgd door een doelpunt van Josine Verburg onder de korf, 8-14. Zo zou de voorsprong van 6 doelpunten worden vastgehouden tot het einde van de wedstrijd. Doelpunten van Argus en VZOD wisselden elkaar beurtelings af. Na de 9-14 en 10-14 scoorden Anika van Os en Bart Verheul van afstand weer voor VZOD, 10-16. Beide ploegen zouden daarna nog 2 keer scoren. Voor VZOD waren dat Eric Spaargaren via een doorloopbal (11-17) en Michelle van Leeuwen (11-18). De eindstand werd zo dus bepaald op 12-18. Een degelijke overwinning die VZOD ook wel aan zijn stand was verplicht, maar toch maar even moest worden neergezet. Een mooie afsluiting van de zaalcompetitie. Coach Klaas Bosman: "We hebben een lekker potje korfbal gespeeld, vooral in helft één. Daarna was het eigenlijk wel met de scherpte gedaan, pasten we ons teveel aan de omstandigheden aan ." Zoals u gewend bent hier ook de andere uislagen: Argus 1-VZOD 1 12-18, Zkc '31 3-VZOD 2 16-11, VZOD 3-Velocitas 4 13-13, Atlantis A2-VZOD A1 8-17, VZOD B1-Furore B1 2-12, Haarlem C1-VZOD C1 13-7, VZOD C2-De Vinken C4 6-5, VZOD D2-Oranje Nassau D1 7-3, VZOD E1-Thor E1 0-6, VZOD E2-Reflex E1 1-6, VZOD F1-Zaandam Zuid F1 5-14.

De laatste zaalcompetitiewedstrijd van VZOD 1 werd afgelopen zaterdag gespeeld tegen hekkensluiter Argus in Weesp. Een makkelijke overwinning die al in de eerste helft werd beslist. VZOD 1 sluit hiermee de zaalcompetitie als middenmoter af en kan zich nu weer gaan richten op de veldcompetitie. Voor de VZOD-formatie van Klaas … Lees meer »