Atlantis D1 zaalkampioen in 1e klasse

Geplaatst op: 14 maart 2011

Na het kampioenschap op het veld, is Atlantis D1 gesponsord door Bos meubelstoffeerderij ook in de zaal kampioen geworden in de 1e klasse.

De tegenstander was Velocitas D1 uit Leiderdorp. De eerdere ontmoeting was in Leiderdorp begin januari en de uitslag was 8-8. Atlantis was toen beter maar had het zelf weggegeven. Atlantis was gebrand op revanche. Atlantis stond op de eerste plaats met 1 punt voorsprong op Velocitas, die op een tweede plek stonden met een wedstrijd minder gespeeld. Er moest dus gewonnen worden om het kampioenschap binnen te halen. Dat is zeker gelukt, er werd overtuigend gewonnen met 12 - 6.

Atlantis begon in de aanval met: Sander van Diemen, Sven van Putten, Yara van Es en Lynn Loman. Ze speelden goed rond en er werden leuke aanvallen opgezet. Dit leidde al snel tot de 1- 0 voorsprong door Sander van Diemen met een doorloopbal. Atlantis was de ploeg die scherper begon en de kansen afmaakte. Lynn Loman maakte de 2 - 0 met een afstandsschot. De verdediging stond heel goed werk te verrichten. Ze ontregelde het aanvalsspel van Velocitas zodat ze bijna niet tot aanvallen konden komen. Dit vak bestond uit: Rick Kuijlenburg, Kevin Keijman, Amy Loman en Joëlle Bakker. Na 121/2 minuut mochten zij gaan aanvallen. Ook dit vak draaide goed en zocht naar de juiste kansen. Amy Loman wist de ploeg met drie doelpunten op een 7 - 1 voorsprong te brengen. Dit was de ruststand.
In de rust kwam Saskia Veenboer in het veld voor Lynn Loman . Atlantis liet zien dat zij de ware kampioenen waren. Maar dan moesten ze dan wel vasthouden in de 2e helft. Ze waren er nog niet. Er mocht niet verslapt worden (wat in Leiderdorp wel gebeurde en zo de winst werd weggegeven).

Sander van Diemen en Yara van Es lieten dit niet gebeuren en scoorden binnen tien minuten drie mooie doelpunten wat de stand op 10 - 1 bracht.

Hierna schoot Velocitas er een mooi afstandsschot in. Sven van Putten maakte 30 seconden voor de vakwissel nog een doelpunt en de stand was 11 - 2. Velocitas kwam wat meer in hun spel maar kon niet op tegen Atlantis. Toch wisten ze twee keer achter elkaar te scoren. Het laatste doelpunt voor Atlantis werd gemaakt door Rick Kuijlenburg. Er stonden nog vijf minuten op het scorebord en Atlantis wist het al. We zijn kampioen! Elise van Walraven kwam nog in het veld voor Amy Loman. Velocitas scoorde nog twee keer maar Atlantis kon niet meer ingehaald worden. De scheidsrechter floot af en de spelers van Atlantis sprongen een gat in de lucht. Het was ze weer gelukt.
Atlantis bedankte het publiek en het publiek gaf de spelers een groot applaus en zongen: ‘Kampioenen!'
Na twee mooie kampioenschappen in de 1e klasse op het veld en in de zaal mag het door Bos meubelstoffeerderij gesponsorde Atlantis D1 in de gewenningsklasse gaan spelen op het veld. Dit is een stapje hoger. Ze mogen gaan aantreden tegen: BEP D1, ZKC'31 D1 en SDO (K) D1.

Na het kampioenschap op het veld, is Atlantis D1 gesponsord door Bos meubelstoffeerderij ook in de zaal kampioen geworden in de 1e klasse. De tegenstander was Velocitas D1 uit Leiderdorp. De eerdere ontmoeting was in Leiderdorp begin januari en de uitslag was 8-8. Atlantis was toen beter maar had het … Lees meer »