Hans Rensink over ondernemersfonds voor centrum Mijdrecht


Geplaatst op: 11 maart 2011

Bron: De Groene Venen - 11 maart 2011

"We gaan het Koopcentrum Mijdrecht ook regionaal op de kaart zetten"

Na twee jaar van voorbereiden en plannen maken is het zover: het centrum van Mijdrecht krijgt een zogeheten ondernemersfonds. Vanaf dit jaar betalen alle ondernemers in het aaneengesloten winkelgebied van Hofland tot Bozenhoven, plus de zijstraten daarvan, voortaan gezamenlijk de kosten van activiteiten in het centrum, bijvoorbeeld op het gebied van promotie. De HVM, Handelsvereniging Mijdrecht, waar lang niet alle ondernemers lid van waren, transformeert tot Stichting Koopcentrum Mijdrecht, waar alle ondernemers in het gebied nu automatisch bij zijn aangesloten. Maandag aanstaande presenteert de Stichting Koopcentrum Mijdrecht zich aan de ondernemers.

HVM-voorzitter Hans Rensink is blij met de nieuwe opzet. “Voortaan worden de kosten voor het aantrekkelijk houden van ons koopcentrum eerlijk omgeslagen over alle ondernemers.” Tot nu toe kwam dit alleen op de schouders van de HVM-leden neer. “Onterecht”, vindt hij. “Kosten van activiteiten, waarvan iedereen profijt heeft, moet je ook gezamenlijk dragen.” Als voorbeelden hiervan noemt hij de traditionele jaarmarkt, de feestverlichting in het dorpscentrum in de decembermaand en de activiteiten die worden ondernomen om de aantrekkingskracht van het centrum te vergroten.

Na een draagvlakmeting onder de betrokkenen was het ondernemersfonds per 1 januari jl. een feit. Alle ondernemers in het afgebakende gebied dragen bij aan het ondernemersfonds via de onroerendezaakbelasting. De gemeente De Ronde Venen int hun bijdrage en zorgt dat het geld terecht komt bij de Stichting Koopcentrum Mijdrecht, die het ondernemersfonds beheert. Hans Rensink: “Jaarlijks wordt een plan gemaakt waarin wordt omschreven wat er met het geld gaat gebeuren. Ook zal na afloop van een jaar verantwoording worden afgelegd aan de ondernemers.”
Het fonds onderscheidt drie groepen: kleine ondernemers, die jaarlijks ca. 500 euro minder gaan betalen dan de huidige contributie; middelgrote ondernemers, die er ca. 100-150 euro op vooruit gaan; en grote ondernemers, die maximaal 300 euro meer gaan betalen. De bedragen zijn gekoppeld aan de WOZ-waarde van de onderneming.

Actiever promoten
Doel van de Stichting is om het Koopcentrum Mijdrecht actiever te gaan promoten in de regio. “Binnen De Ronde Venen weet iedereen ons wel te vinden, maar we zouden graag meer aanloop zien uit bijvoorbeeld kernen als Kudelstaart. Aalsmeer, Uithoorn. Die hebben we op winkelgebied en gezelligheid echt wel wat te bieden. Of denk aan de strook Nieuwveen, Noorden, Kamerik. Daar hebben mensen de keus tussen Woerden en Mijdrecht. We moeten niet te klein denken: we hebben een zeer aantrekkelijk centrum met goede voorzieningen, waar je prima een dagje kunt winkelen,” meent hij. “De nieuwe naam Koopcentrum Mijdrecht dekt dan ook veel beter de lading. We hebben een regiofunctie, dan moeten we ook regionaal promotie bedrijven.” Hans Rensink benadrukt dat niet al het geld in activiteiten zal worden gestoken. “Op de eerste plaats hebben we hier al een goedgevulde activiteitenkalender. Ik voeg daar liever één of twee kwalitatief goede aan toe, dan meer van hetzelfde. Eén van onze plannen behelst een verlengde winkelopening op de langste dag, maar dat gaat dit jaar nog niet door vanwege een andere activiteit op dat moment.”

Eerste klap is daalder waard
Maandag worden de nieuwe huisstijl, bebording en website gepresenteerd. “De eerste klap is tenslotte een daalder waard. Hiervoor waren in het verleden nog wel eens onvoldoende middelen, maar we vinden dat we nu de investering moeten doen.” De nieuwe stichting heeft een nieuw, jong bestuur. “Veel van de ideeën die we hadden liepen in het verleden vast op gebrek aan financiën. Daar hopen we nu vanaf te zijn.”

www.koopcentrummijdrecht.nl
Twitter: @koopcentrum

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hans Rensink over ondernemersfonds voor centrum Mijdrecht

Bron: De Groene Venen - 11 maart 2011"We gaan het Koopcentrum Mijdrecht ook regionaal op de kaart zetten" Na twee jaar van voorbereiden en plannen maken is het zover: het centrum van Mijdrecht krijgt een zogeheten ondernemersfonds. Vanaf dit jaar betalen alle ondernemers in het aaneengesloten winkelgebied van Hofland tot … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: