Vinkefest 2023

Sterk verjongd VZOD kansloos


Geplaatst op: 9 maart 2011

Tegen het einde van de korfbal-zaalcompetitie wordt de balans opgemaakt in de poules waarin de Kudelstaartse selectie actief is. Zo was het vlaggenschip van VZOD al enige weken geleden verzekerd van een goede eindklassering en zou er minimaal een vierde plaats in de eindrangschikking ingezeten kunnen hebben.

Maar omdat het tweede team van het Kudelstaartse VZOD nog lang niet zeker was van lijfsbehoud werden er de laatste weken wat troeven verwisseld. Een curieuze maar reglementaire regel waardoor je in de pre-eindfase spelers van het eerste team in het tweede team kunt laten meespelen. Zo ook vandaag. Het tweede team van VZOD (aanzienlijk versterkt met spelers uit het eerste) trad aan tegen de ongeslagen koploper Ados. Zij zijn reeds lang kampioen met een straatlengte voorsprong op de nummer twee. En tussen de nummer twee en de nummer laatst in deze poule zit slechts zes punten, dus de reden van het eerste team ondergeschikt maken aan het tweede is helder. Het tweede team wil immers dolgraag in de reserve derde klasse blijven korfballen, wat ook van evident belang is voor de toestormende talentvolle jeugd. Ados, ook op de hoogte van deze gang van zaken, wilde haar huid vandaag duur verkopen en zo ontspon zich een spannend en attractief duel. VZOD 2 begon sterk maar gaf een comfortabele voorsprong van 5-1 weg en zag Ados aanklampen. Uiteindelijk finishte de wedstrijd in een 10-10 gelijkspel en waren de Kudelstaartse korfballers groos met het gewonnen punt. Hiermee was de gewilde handhaving een feit.

De keerzijde van deze wedstrijd is vanzelfsprekend de wedstrijd van het eerste team, aangevuld met selectiespelers uit het tweede. De tegenstander was dezelfde als die van de vorige week, namelijk DOS. Toen werd er niet best gespeeld en ruimschoots verloren. Mogelijk vandaag een sportieve revanche en daarbij waren de toeschouwers in de Proosdijhal benieuwd hoe de jonkies het er op het hoogste podium vanaf zouden brengen. De allerjongste was pupil van de week Toine Boomkamp maar hij mocht slechts de eerste bal nemen. Al vrij snel werd duidelijk dat het een ongelijke strijd was. De ruststand was dan ook 2-11 voor DOS met de aantekening dat de beide Kudelstaartse treffers werden gescoord door Josine Verburg uit een strafworp en een vrije bal. Trainer/coach Klaas Bosman: "In deze eerste helft werden onze gretigheid en persoonlijke fouten keihard afgestraft door een goed spelend DOS." In de tweede helft scoorde Barry van Limpt het eerste velddoelpunt en kwam VZOD terug tot 6-14. Natuurlijk was van een echte wedstrijd allang geen sprake meer en hoefde DOS niet tot het uiterste te gaan om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Het jonge team had in de tweede helft echter de schroom wat van zich af gegooid en dat resulteerde in een eindstand van 11-23.
Opvallend was dat bij VZOD negen van de elf treffers uit vrouwenhanden kwam. Trainer/coach Klaas Bosman na afloop: "In de rust is er goed gesproken en zijn we weer vertrokken alsof het 0-0 was. Dat is goed opgepakt en werd er duidelijk overtuigender gespeeld. En dat geeft weer hoop voor de toekomst". Overigens stond deze wedstrijd onder leiding van de heer Marcel Sangers. De jonge talentvolle scheidsrechter uit Kudelstaart had reeds een lastige wedstrijd in de benen tussen afbouwende vedetten van weleer die ook in de korfbaltempel Ahoy actief zijn geweest, maar omdat er vanmiddag geen scheidsrechter was op komen dagen, ruilde hij zijn plaats op de tribune in voor die in het veld. Hij leidde dit duel voortreffelijk en we zullen ongetwijfeld nog meer van hem gaan horen in de toekomst. De uitslagen van deze zaterdag: VZOD 1-DOS 1 11-23; VZOD 2-Ados 3 10-10; Velocitas 4-VZOD 3 13-8; KIOS A1-VZOD A1 9-5; Atlantis B1-VZOD B1 16-5; VZOD C1-Fiks C1 3-9; ESDO C1-VZOD C2 12-2; KVA D1-VZOD D1 18-2; Aurora D3-VZOD D2 2-0; SDO E2-VZOD E1 9-2; VZOD E2-ESDO E2 4-4

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sterk verjongd VZOD kansloos

Tegen het einde van de korfbal-zaalcompetitie wordt de balans opgemaakt in de poules waarin de Kudelstaartse selectie actief is. Zo was het vlaggenschip van VZOD al enige weken geleden verzekerd van een goede eindklassering en zou er minimaal een vierde plaats in de eindrangschikking ingezeten kunnen hebben. Maar omdat het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: