001 -Family

Hondenzwemplek in recreatiegebied De Hoge Dijk


Geplaatst op: 8 maart 2011

Hondenbezitters die hun honden een natte vacht willen laten halen, kunnen vanaf half maart gebruik maken van de daarvoor aangelegde hondenzwemplek in recreatiegebied De Hoge Dijk.

De hondenzwemplek ligt ten noorden van de spoorlijn Amsterdam-Utrecht en vervangt de oude die ongeveer een kilometer ten zuiden daarvan lag. De nieuwe hondenzwemplek bestaat uit een oever die wordt voorzien van een zandlaag zodat de honden gemakkelijk het water kunnen ingaan. De plek wordt aangegeven met borden.

Groot voordeel van de nieuwe hondenzwemplek is dat fiets- en ruiterpaden op een afstand liggen en de verschillende gebruikers van het recreatiegebied daardoor minder hinder van elkaar zullen ondervinden. Een ander voordeel is dat de plek ligt in een gebied waar honden niet aan de lijn hoeven. De oude hondenzwemplek wordt in oorspronkelijke staat hersteld zodat moerasorchissen en andere planten weelderig aan deze oever kunnen bloeien.

Recreatiegebied De Hoge Dijk maakt deel uit van een ecologische verbinding die het IJmeer verbindt met polder de Rondehoep in Ouder-Amstel. Langs deze route kunnen de dieren uit de verschillende natuurgebieden elkaar bereiken. Wezels, hermelijnen en bunzingen schuilen in het dichte struikgewas. Ringslangen, kikkers, padden en andere dieren vinden hun weg door de rietoevers en natuurpoelen. Het gebied is zeer geschikt om te wandelen en te fietsen. In de zomermaanden kan er worden gezwommen in de recreatieplas, die vanwege de rust en het ondiepe water in de speelsloot met name geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hondenzwemplek in recreatiegebied De Hoge Dijk

Hondenbezitters die hun honden een natte vacht willen laten halen, kunnen vanaf half maart gebruik maken van de daarvoor aangelegde hondenzwemplek in recreatiegebied De Hoge Dijk. De hondenzwemplek ligt ten noorden van de spoorlijn Amsterdam-Utrecht en vervangt de oude die ongeveer een kilometer ten zuiden daarvan lag. De nieuwe hondenzwemplek … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: