Landelijke opschoondag in Westerheul in Vinkeveen


Geplaatst op: 7 maart 2011

Zaterdag 12 maart is de Landelijke Opschoondag. Een groot aantal gemeenten organiseert acties om zwerfafval op te ruimen. In De Ronde Venen steken vrijwilligers in de wijk Westerheul in Vinkeveen hun handen uit de mouwen.
Stichting Wijkcomité Westerheul doet al jaren mee aan de Landelijke Opschoondag. Vorig jaar kregen zij daarbij hulp van zo'n zeventig mensen. Ook dit jaar wil het wijkcomité samen met inwoners en groepen van de scouting een deel van Westerheul ontdoen van zwerfvuil. Het verzamelpunt voor de actie is het speelveld aan de Loopveltweg. Vrijwilligers kunnen zich daar melden om mee te helpen.

Om 10.30 uur geeft wethouder Kees Schouten het startsein voor de opruimactie, waarna de vrijwilligers met prikkers, zakken en containers de wijk intrekken. De gemeente levert de benodigde materialen. Muziekvereniging Triviant zorgt voor muzikale ondersteuning.
Om 12.00 uur wordt de actie op het speelveld afgesloten. Alle deelnemers krijgen daar een attentie namens de gemeente en het wijkcomité.

In het gemeentelijk beleid (wijkgericht werken) hecht de gemeente eraan dat bewoners samen met gemeente en andere partijen de verantwoordelijkheid nemen voor het verbeteren van de leefbaarheid in eigen straat, buurt en wijk. De bewoners van Westerheul geven daar op deze manier een goede invulling aan. In de komende jaren wil de gemeente samen met bewoners en andere partijen deze actie ook in andere kernen en wijken opzetten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Landelijke opschoondag in Westerheul in Vinkeveen

Zaterdag 12 maart is de Landelijke Opschoondag. Een groot aantal gemeenten organiseert acties om zwerfafval op te ruimen. In De Ronde Venen steken vrijwilligers in de wijk Westerheul in Vinkeveen hun handen uit de mouwen.Stichting Wijkcomité Westerheul doet al jaren mee aan de Landelijke Opschoondag. Vorig jaar kregen zij daarbij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: