Rode Kruis rolstoelbrigade weer van start in Vinkeveen


Geplaatst op: 7 maart 2011

Afgelopen vrijdag startten maar liefst 24 leerlingen van het Veenlandencollege met hun maatschappelijke stages door middel van rolstoelwandelen met gasten uit de verzorgingstehuizen. Dit jaar waren er voldoende leerlingen om ook in Zuiderhof in Vinkeveen met een brigade te kunnen starten (zie foto).

De ouderen uit Nieuw Avondlicht en Gerardus Majella waren de vrijdagmiddagwandelingen al gewend. Doelstelling is enerzijds dat bewoners lekker naar buiten kunnen en genieten van de omgeving, anderzijds het contact tussen jong-en-oud !

Het Rode Kruis van de Ronde Venen verzorgt de instructie van de leerlingen: zij leren het gebruik van de rolstoel, stoepjes en hellingen nemen en op de rem zetten. Hoe help je mensen in en uit de rolstoel, maar bovenal hoe heb je contact met de bewoner die je begeleidt.

De vrijdagmiddagwandelingen worden ondersteund door de activiteitenleidster van het verzorgingstehuis.
Om beurten heeeft een van de leerlingen de leiding die de route voorbereid en ook een horecagelegenheid uitzoekt om gezellig wat te drinken en met elkaar te praten.
Ze zorgen dat het voor de gasten uit de verzorgingstehuizen een echt UITJE is om het weekend in te luiden.

U komt ze vast regelmatig tegen in rode kruis jacks in Vinkeveen en Mijdrecht op de vrijdagmiddagen t/m 17 juni !

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rode Kruis rolstoelbrigade weer van start in Vinkeveen

Afgelopen vrijdag startten maar liefst 24 leerlingen van het Veenlandencollege met hun maatschappelijke stages door middel van rolstoelwandelen met gasten uit de verzorgingstehuizen. Dit jaar waren er voldoende leerlingen om ook in Zuiderhof in Vinkeveen met een brigade te kunnen starten (zie foto). De ouderen uit Nieuw Avondlicht en Gerardus … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: