001 -Family

Sophie Jurrjens, met eigen liedjes met succes in Highschool Music Competition


Geplaatst op: 7 maart 2011

De Highschool Music Competition (HSMC) is een landelijke muziekcompetitie voor jonge muzikanten tussen de 12 en 19 jaar, waarbij een brug wordt geslagen naar poëzie. Op zaterdag 19 maart treedt Sophie Jurrjens uit Wilnis op in de voorronde van de HSMC in de categorie Pop/Rock. Met vijf andere artiesten / bands strijdt voor een finale plaats. De voorronde vindt plaats in is Ekko in Utrecht, één van de meest toonaangevende podia van Nederland waar nationale en internationale bands en DJ's optreden.

Sophie Jurrjens is 18 jaar en leerling van het Veenlanden College in Mijdrecht. Ze verwacht dit jaar haar Havo diploma te halen en te gaan studeren aan eén van de conservatoria in ons land. Nu al volgt ze de vooropleiding aan het Utrechts Conservatorium.

Sophie maakt al jaren eigen cmposities en begeleidt zichzelf op de piano. Nadat ze de Talentenjacht van het Veenlanden College 2010 en de Provinciale Kunstbende 2010 had gewonnen, ging het voortvarend met Sophie's muzikale carrière. Op diverse podia was ze al te zien en te horen, zoals in Tivoli de Helling, het Twee Takt Festival, Festival aan de Werf en No Label Culturele Zondag.

Veel jonge bands en acts hebben zich ingeschreven voor de High School Music Competition (HSMC) 2011. De jury had dan ook grote moeite om uit het kwalitatief goede aanbod, de 18 beste te selecteren voor de voorrondes. Na succesvolle finalisten als Death Letters (2008), Starcatcher (2009) en Hunting The Robot (2010) presenteert de HSMC opnieuw een lichting veelbelovende bands en acts.

De in totaal 18 bands zullen het tegen elkaar opnemen in drie voorrondes. Uit elke voorronde komen twee finalisten voort. Deze zes gaan het 24 april tegen elkaar opnemen tijdens de finale in het Paard van Troje te Den Haag.

Wanneer Sophie de finale haalt, dan maakt ze kans op een prijzenpakket met een totaal waarde van € 5.000,-. Dit pakket bestaat uit studiotijd, een cd-productie, optredens (ook in het buitenland via Stage Europe Network), promotie en een workshop van een Nederlandse artiest/producer naar keuze. De finalisten zullen eigen werk en hun bewerking van het winnende gedicht van Doe Maar, Dicht Maar ten gehore brengen. De jury bestaande uit professionals zullen bepalen welke bands/acts in de prijzen vallen. Hiernaast wordt er een publieksprijs toegekend aan de band/act die het publiek het meest wist te boeien. Of Sophie nu wint of niet, haar nieuwe song en een eigen nummer naar keuze worden vastgelegd op de cd School's Out.

Wie Sophie wil aanmoedigen, kan een reductiekaart bestellen via www.sophiejurrjens.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sophie Jurrjens, met eigen liedjes met succes in Highschool Music Competition

De Highschool Music Competition (HSMC) is een landelijke muziekcompetitie voor jonge muzikanten tussen de 12 en 19 jaar, waarbij een brug wordt geslagen naar poëzie. Op zaterdag 19 maart treedt Sophie Jurrjens uit Wilnis op in de voorronde van de HSMC in de categorie Pop/Rock. Met vijf andere artiesten / … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: