Dubbelslag Atlantis A1

Geplaatst op: 7 maart 2011

Dinsdag 1 maart jl. speelde het door van Dam bedrijfsdiensten gesponsorde Atlantis A1 de inhaalwedstrijd tegen Tempo A 2.In een zeer matige wedstrijd, waarin de Mijdrechtenaren bijna de gehele wedstrijd achter stonden, pakte de ploeg in de allerlaatste minuut alsnog de overwinning en werd dus ook de 10e wedstrijd op rij gewonnen.

Eindstand was 11-10.
Zaterdag 5 maart kwam het op de 2e plaats staande Fiducia op bezoek. Een ploeg waartegen Atlantis het altijd moeilijk heeft, getuige de nipte 11-12 overwinning eerder dit seizoen in De Meern. Alle reden om in de laatste thuiswedstrijd dit zaalseizoen er een ware korfbalshow van te maken en duidelijk te maken dat Atlantis A1 de terechte kampioen is. Direct na het eerste fluitsignaal kon het publiek al juichen; de eerste poging van afstand was raak (Jeroen Korver). Fiducia kwam al snel langszij maar het nieuwe aanvalsvak tilde de stand naar 3-1 (Goof van Straaten en Sharon Moen). De bezoekers klampten aan tot 3-3, maar opnieuw Sharon en Timo Jongerling brachten de marge weer naar 2 punten verschil. De aansluitingstreffer bij
5-4 was het sein voor Atlantis om even een tussenspurt te plaatsen en in no time werd het 8-4 (Cynthia Sassen, Timo en Goof). Ietwat gemakzuchtig verdedigen van Atlantis gaf Fiducia de gelegenheid om te gaan rusten bij 8-6. Coaches Marijke Pauw en Arie Zaal waren tevreden met het vertoonde spel Gezien het aantal kansen dat er werd gecreëerd kon het niet uitblijven dat er in de 2e helft veel doelpunten zouden moeten vallen en de vraag was of Fiducia dit nog lang kon volhouden.

Timo scoorde de 9-6 maar een benutte strafworp van Fiducia betekende de 9-7.

Atlantis herpakte zich op formidabele wijze. Met prachtige doelpunten en wervelende acties werden de bezoekers zoek gespeeld en konden zij slechts toezien hoe Atlantis met 7 doelpunten op rij de stand tilde naar 16-7. Met twee afstandschoten van zowel Fiducia als Atlantis werd de eindstand

bereikt: 17-8. Ook de 11e competitiewedstrijd werd dus door Atlantis A1/Van Dam gewonnen. Vermeldenswaardig is dat ook twee van de drie invallers tot scoren kwamen. Doelpuntenmakers 2e helft: Sophia van der Horst, Robin van 't Schip, Goof, Sharon, Cynthia, Jeroen, Reinout Molenaar en Lusanne Meints. De laatste wedstrijd is in Leiderdorp tegen het onderaanstaande Velocitas, een duel dat thuis met 20-10 werd gewonnen.

Dinsdag 1 maart jl. speelde het door van Dam bedrijfsdiensten gesponsorde Atlantis A1 de inhaalwedstrijd tegen Tempo A 2.In een zeer matige wedstrijd, waarin de Mijdrechtenaren bijna de gehele wedstrijd achter stonden, pakte de ploeg in de allerlaatste minuut alsnog de overwinning en werd dus ook de 10e wedstrijd op … Lees meer »