Vinkefest 2023

Atlantis 1 pakt nodige punten


Geplaatst op: 7 maart 2011

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen op het programma voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1.

Argus uit Weesp was de tegenstander waarvan in de laatste twee ontmoetingen onnodig verloren werd. Om kans te houden op handhaving in de derde klasse moest er gewonnen worden van de ploeg uit Weesp, die al zo goed als zeker gedegradeerd was. Door een goed begin was Argus vrij snel gebroken en kon Atlantis de wedstrijd redelijk makkelijk uitspelen. De punten bleven na een
15-8 overwinning in Mijdrecht.

Qua niveau moest Atlantis Argus makkelijk kunnen hebben, maar de antikorfbal manier van spelen ligt de door Rabobank gesponsorde ploeg totaal niet.
Voorgaande wedstrijden tegen Argus werd er zwak begonnen en werden de kansen niet goed afgemaakt. Hierdoor kreeg Argus de geest en kon de ploeg uit Weesp boven zichzelf uitstijgen. Dit moest Atlantis niet nog eens laten gebeuren en coach Mark van den Brink benadrukte dan ook voor de wedstrijd dat er scherp begonnen moest worden.
Het advies van de coach werd dit keer goed opgevolgd. Na tien minuten was de stand al 6-1 in het voordeel van de Mijdrechtenaren. Wat later volgde ook de
8-1 nog voor Atlantis, maar na de tegengoal van Argus liep de doelpuntenmachine toch even vast. Door het antikorfbal van de Weespse ploeg moest Atlantis geforceerd spelen en ging het eigenlijk alleen nog maar om het afmaken van de kansen. Dit lukte de Mijdrechtse ploeg niet meer, waardoor de ploegen uiteindelijk met een stand van 8-3 op het scorebord de kleedkamers in gingen.

Na rust was het Argus dat het eerste doelput voor haar rekening nam, maar Atlantis antwoordde gelukkig vrij snel zodat er bij Argus geen geloof in een goed einde op kon bloeien. De aanvallen van Atlantis bleven stroef lopen, maar gelukkig zat de verdediging goed dicht. Met nog een minuut of twaalf te spelen kwam Argus met zeven man te staan door een nare blessure. Hierdoor kon de verdediging van Atlantis de ballen makkelijk onderscheppen, vaak al voor er een kans was voor Argus. Aanvallend bleef het moeizaam. Ook de in het veld gebrachte wissels Alex van Senten en Peter van der Wel konden hier weinig verandering in brengen. Toch stevende het door Rabobank gesponsorde Atlantis af op een makkelijke overwinning. 15-8 was de stand die na het laatste fluitsignaal op het scorebord stond.

De behaalde punten waren hard nodig in de strijd tegen degradatie, maar toch zal Atlantis volgende week ook punten moeten pakken om te voorkomen dat de ploeg volgend jaar in de vierde klasse uitkomt. De laatste wedstrijd van het seizoen zal gespeeld worden tegen DOS in Westbroek, waar thuis met 12-16 van verloren werd. De Rabobank ploeg zal moeten vechten voor haar plaats in de derde klasse, maar er zijn nog kansen dus ze zal er ook echt voor gaan.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis 1 pakt nodige punten

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen op het programma voor het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1. Argus uit Weesp was de tegenstander waarvan in de laatste twee ontmoetingen onnodig verloren werd. Om kans te houden op handhaving in de derde klasse moest er gewonnen worden van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: