Atlantis D2 maakt historie

Geplaatst op: 7 maart 2011

Het door Roebeson gesponsorde Atlantis D2 heeft een bijzonder goed zaalseisoen gehad. Er waren al elf wedstrijden gewonnen en er stond er nog een op het programma en wel tegen SDO uit Kamerik. Het team, dat al kampioen is, ging met goede moed naar Kamerik om een goed potje korfbal te gaan spelen. Het begin viel tegen. In de eerste aanval scoorde SDO, de D2 stond achter!

Dat was in de hele competitie nog niet gebeurd. Het duurde dan ook niet lang of de D2 scoorde de gelijkmaker. Maar tot schrik kwam SDO weer op voorsprong. Gelukkig werd ook deze vergissing weer snel recht getrokken.
Daarna kwam Atlantis een beetje op gang en werd er een paar keer goed en snel rondgespeeld. Daar had SDO geen antwoord op en met de rust was de stand dan ook 2 - 6 voor Atlantis.

In de rust werd verteld dat Atlantis zijn eigen spel moest spelen, wat inhield dat er snel overgespeeld moest worden. Het tempo moest omhoog.

Alle teamleden hadden dat goed begrepen en zodra Atlantis de bal had, ging het tempo dan ook een stuk omhoog. Dit had als gevolg een hoop kansen en een aantal doelpunten. SDO kon nog maar een ding: de bal vasthouden en zo langzaam mogelijk spelen, want als zij de bal hadden kon Atlantis niet meer scoren.

In de laatste minuut van de wedstrijd gaf het team Suzanne nog een kans om te scoren en dat lukte ook. Het was voor Suzanne haar afscheidswedstrijd omdat ze is verhuisd, maar een mooier afscheid had de D2 haar niet kunnen geven. De eindstand van deze wedstrijd kwam op 2 - 12 voor Atlantis. Dus ook de twaalfde wedstrijd was gewonnen. De competitie is afgelopen en de balans kan worden opgemaakt.Er zijn twaalf wedstrijden gewonnen, 144 keer gescoord en er waren 17 tegendoelpunten. Het doelsaldo komt daarmee op een plus van 127. Dit gebeurt maar heel zelden en is echt iets om trots op te zijn.

Na de wedstrijd kregen Lieke, Elise, Marijn, Zoë, Lisa, Leonie, Suzanne, Anouk, Max, Luuk, Sander en Thymen hun medaille en een oorkonde.

Atlantis D2 wil graag alle toeschouwers bedanken voor hun steun tijdens alle wedstrijden.

Op naar het veld seizoen in de tweede klasse.

Het door Roebeson gesponsorde Atlantis D2 heeft een bijzonder goed zaalseisoen gehad. Er waren al elf wedstrijden gewonnen en er stond er nog een op het programma en wel tegen SDO uit Kamerik. Het team, dat al kampioen is, ging met goede moed naar Kamerik om een goed potje korfbal … Lees meer »