Atlantis 2 veilig in reserve derde klasse

Geplaatst op: 7 maart 2011

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 heeft zich afgelopen zaterdag veilig gespeeld in de reserve derde klasse. ZKC '31 3, die met twee punten verschil onder Atlantis stond, ging na een goed gestreden strijd als verliezer naar huis. De twee overwinningspunten bleven achter in Mijdrecht, waardoor Atlantis zich veilig heeft gesteld in de poule.

De uitwedstrijd tegen ZKC '31 in Zaandam werd verloren met een stand van 19 tegen 15. In de tweede helft kreeg Atlantis twaalf doelpunten tegen. Aan coach Petra Taal de taak om duidelijk te onderstrepen hoe belangrijk het was om fel en geconcentreerd te starten en dit 70 minuten lang vol te houden.
Na het fluitsignaal viel het eerste doelpunt aan de kant van ZKC '31, een vrije bal werd goed benut. Gelukkig kwam Atlantis al snel op stoom en stond zij met een stand van 6 - 2 voor. Helaas kon zij deze voorsprong niet volhouden en kwam ZKC '31 via afstandschoten en een cadeautje van de scheidsrechter, in de vorm van een strafworp, op een gelijk stand te staan.
Atlantis deed er nog een schepje bovenop en sloot de eerste helft af met een voorsprong van drie punten, 11 - 8.
In de rust werd benadrukt dat Atlantis zijn aanvalsspel goed op orde had en deze in de tweede helft op dezelfde manier moest blijven voortzetten. ZKC
'31 kon door het goed benutten van de vrije ballen en strafworpen bij blijven met de stand. Als deze "fouten" eruit gehaald zouden worden, kon de wedstrijd met een overwinning uitgespeeld worden.
In de tweede helft kwam Atlantis moeizaam op gang en was het aanvalsvak zoekende naar zijn kansen. Verdedigend werd het goed vastgezet en werden er weinig overtredingen gemaakt. Hierdoor kreeg het aanvalsvak weer vertrouwen in zijn eigen kunnen en werd de stand naar een 16 - 11 uitgebreid. ZKC '31 had moeite om nog tot scoren te komen en Atlantis was fel aan het strijden voor de overwinning. Echter Sinterklaas, in de persoon van de scheidsrechter, kwam vroeg dit jaar voor ZKC '31 en besloot het nog even spannend te maken. Onterechte strafworpen werden toegekend aan ZKC '31 en op deze manier kon zij terug komen in de wedstrijd. Hierdoor werd Atlantis nog een stukje gretiger om te winnen en terecht werd de wedstrijd met winst, 17
- 16, afgesloten.

Volgende week speelt Atlantis 2 zijn laatste zaalwedstrijd. Om 12.15 zal zij in Hoorn spelen tegen de koploper ADOS, die nog geen wedstrijd verloren heeft. Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 nodigt u van harte uit om haar aan te komen moedigen.

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 2 heeft zich afgelopen zaterdag veilig gespeeld in de reserve derde klasse. ZKC '31 3, die met twee punten verschil onder Atlantis stond, ging na een goed gestreden strijd als verliezer naar huis. De twee overwinningspunten bleven achter in Mijdrecht, waardoor Atlantis zich veilig heeft … Lees meer »