Uitstekende zege KDO 1 dankzij prima tweede helft

Geplaatst op: 7 maart 2011

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de thuiswedstrijd tegen HBC 1 op het wedstrijdschema. Nadat vorige week de inhaalwedstrijd tegen Nederhorst werd afgelast, mochten de Kwakelaars vandaag aantreden tegen de ploeg uit Heemstede. Hoofdtrainer Ron Langhout vond het midweeks tijd om extra aan de teambuilding te werken en daarom ging de gehele selectie naar de halve finale van de beker toe. In plaats van trainen werd er gekozen om naar Ajax - RKC Waalwijk (5-1) te gaan, waarbij de Kwakelaars konden genieten van een doelpuntenfestijn met uiteindelijk een zeer terechte winnaar.

KDO startte tegen HBC met een van een kuitblessure teruggekeerde Bart-Jan van der Jagt in de basis. In de eerste twintig minuten golfde de wedstrijd op en neer, waarbij beide ploegen fysiek de strijd niet schuwde. Naarmate de eerste helft vorderde, werd HBC sterker en duwde KDO in de problemen. In de 30e minuut kwam de ploeg uit Heemstede verdiend op voorsprong, nadat de spits van HBC uit de rebound in het vijfmeter gebied via een omhaal wist te scoren, 0-1. HBC drukte na de openingsgoal door en kreeg diverse mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Gelukkig voor KDO hielp HBC de ene na de andere kans om zeep, zodat de Kwakelaars uiteindelijk 'slechts' met een 0-1 achterstand de rust in gingen.

Wat erin de kleedkamer van KDO in de rust heeft afgespeeld, blijft een groot raadsel, maar het feit blijft dat het eerste in de tweede helft veel beter voor de dag kwam. Na vijf minuten spelen ontving Joeri Stange de bal vanuit een prima uittrap van keeper Peter Onderwater. Stange strafte onoplettendheid achterin van HBC genadeloos af en schoot de bal keurig de linkerbenedenhoek, 1-1. Het onmogelijke voor KDO werd waarheid en de opluchting bij de Kwakelaars was enorm! Na deze mentale opsteker deed KDO er nog een schepje bovenop
en drukte HBC steeds meer naar achteren. In de 65e minuut kreeg KDO de beloning voor het keiharde werken en wist de leiding te nemen in de wedstrijd. Uit de kluts won Bart-Jan van der Jagt zijn individueel fysieke duel en wist Joeri Stange aan de linkerkant te bereiken. Stange behield het overzicht en legde de bal panklaar op het hoofd van Patrick Schijff. Schijff aarzelde geen moment en kopte de 2-1 tegen de touwen. Een fantastische opsteker voor de Kwakelaars, wat ook zeer uitbundig gevierd werd!

Na de 2-1 begon het verdedigen van de voorsprong voor KDO en probeerde HBC veelvuldig via de lange bal en dode spelsituaties onrust te stoken bij de Kwakelse verdediging. Dat de Heemstedenaars niet over de gewenste scherpte voor het doel beschikten werd nogmaals benadrukt, maar daarbij mag de prestatie van keeper Peter Onderwater zeker niet worden onderschat. Onderwater was een sta-in-de-weg voor HBC en wist zich meerdere malen door prima reddingen te onderscheiden. De scheidsrechter had zijn handen vol om de wedstrijd in goede banen te leiden, maar hield zich goed staande in het fysieke gevecht. In de blessuretijd besliste KDO via verdediger Ronnie Oltshoorn de wedstrijd definitief, zodat de drie punten in de Kwakel bleven, 3-1.

Door deze keurige overwinning is KDO gestegen naar de elfde plaats op de ranglijst. Door de vijf punten die Hillegom midweeks in mindering heeft gekregen, is de afstand tussen de nummer 13 CTO'70 en nummer 14 Hillegom gegroeid naar respectievelijk negen en tien punten. De aansluiting met de onderste regionen van de middenmoot komt steeds dichterbij. Aanstaande zondag speelt het eerste om 14:00 uur uit in Amsterdam tegen koploper ZSGO/WMS. ZSGO/WMS wist dit weekend met maar liefst 7-0 te winnen van Nieuw West.

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de thuiswedstrijd tegen HBC 1 op het wedstrijdschema. Nadat vorige week de inhaalwedstrijd tegen Nederhorst werd afgelast, mochten de Kwakelaars vandaag aantreden tegen de ploeg uit Heemstede. Hoofdtrainer Ron Langhout vond het midweeks tijd om extra aan de teambuilding te werken en daarom ging … Lees meer »