Argon verliest van Hollandia

Geplaatst op: 7 maart 2011

De thuiswedstrijd tegen Hollandia uit Hoorn heeft Argon met 0-2 verloren. Voor de toeschouwers was het geen spectaculaire wedstrijd. Eerder dit seizoen werd in Hoorn met 0-0 gelijk gespeeld. Van beide kanten was het vertoonde spel niet al te best en daarom was ook deze keer een gelijkspel zeker op zijn plaats geweest. Argon miste de geschorste van Gullik en Den Haan. Zij werden verdienstelijk vervangen door van Driel en Lassooij.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Hollandia. Kalvin Robert ging alleen op Argon doelman Rijnvis af. De Argon doelman kwam zijn doelgebied uit en kon een doelpunt voor Hollandia voorkomen. De gevaarlijkste man in de eerste helft aan Argon zijde was Joshua Patrick. Met zijn snelheid was hij een ware plaag voor de Hollandia defensie. Diverse voorzetten en een aantal schoten van deze man leverde voor Argon helaas geen doelpunten op. Op slag van rust was de naar AFC vertrekkende speler Michael Lanting voor Hollandia dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap van zijn voet werd knap gered door Rijnvis.

Na rust was Thabiso van Zeijl dicht bij een doelpunt voor Argon. In de 50e minuut vuurde Patrick Lokken zijn eerste schot op Hollandia doelman Ron Sijm. De volgende mogelijkheid voor Argon was voor Joshua Patrick. De sterk spelende Kevin van Essen stuurde Joshua Patrick diep richting het Hollandia doel. Joshua Patrick faalde in de afronding en miste één op één tegenover Ron Sijm. In de 65e minuut opende Ricardo Pengel de score voor Hollandia. Een aantal Argon spelers protesteerden, omdat zij vonden dat er een buitenspelluchtje hing aan dit doelpunt.

Aziz Ouaouirst was dicht bij de gelijkmaker, maar Hollandia doelman Ron Sijm redde knap op zijn vrije trap. Argon trainer Marcel Keijzer wisselde middenvelder Lassooij voor een extra aanvaller. Even later speelde Kevin van Essen zichzelf goed vrij en met een knap afstandsschot wist hij bijna de gelijkmaker te maken. In de 83e minuut had Hollandia een penalty moeten krijgen toen Kalvin Robert werd onderuit gehaald. Ver in blessuretijd was het dezelfde Robert die betrokken was bij de 0-2 voor Hollandia. Het was Kalvin Robert of Argon verdediger Jasper de Haer die bal het laatst raakte en zo de wedstrijd definitief besliste. Bij dit laatste doelpunt ging Argon doelman Rijnvis zeker niet vrij uit.

Volgende week gaat Argon op bezoek bij hekkensluiter Baronie. De beste wedstrijden dit seizoen speelde Argon tegen hoog geklasseerde teams, omdat dat niet zelf het spel hoeft te worden gemaakt. Tegen Baronie zal dit wel moeten want na twee verliesbeurten op rij is een overwinning van harte welkom.

De thuiswedstrijd tegen Hollandia uit Hoorn heeft Argon met 0-2 verloren. Voor de toeschouwers was het geen spectaculaire wedstrijd. Eerder dit seizoen werd in Hoorn met 0-0 gelijk gespeeld. Van beide kanten was het vertoonde spel niet al te best en daarom was ook deze keer een gelijkspel zeker op … Lees meer »