001 -Family

Ontknoping Vinken pas volgende week


Geplaatst op: 7 maart 2011

In de laatste thuiswedstrijd van deze zaalcompetitie had De Vinken weinig problemen met het IJmuidense DKV. De nummer 3 in de poule had in de heenwedstrijd beide punten in huis weten te houden. De koplopers in de poule waren gewaarschuwd en hadden dus wel iets recht te zetten. Na een wat stroef begin moest DKV De Vinken in alle opzichten voor laten gaan. Een 8-5 ruststand was de opmaat voor een tweede helft waarin de Vinkeveners geen moment meer in de problemen kwamen; eindstand 14-9.

Stroeve start
In de Vinkenaanval begonnen als vanouds Helene Kroon, Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Peter Kooijman. De basisacht van Fred Straatman had zichtbaar moeite met het felle balgerichte verdedigen van DKV. Nogal wat plaatsfouten werden mede veroorzaakt door het armgezwaai van IJmuiden. Eén van die eerste plaatsfoutjes bracht DKV in de gelegenheid de score te openen.

De Vinken was in deze periode zoekende. Pas in de negende minuut liet Peter Koeleman het thuispubliek juichen. Na de afvang legde hij met een fraaie onehander de 1-1 in het gele plastic. Het tweede aanvalsvak met Charita Hazeleger, Joyce Kroon, Kelvin Hoogeboom en Ruud Oussoren ging voortvarend verder.

Eerst knalde Rudy Oussoren van afstand raak; niet veel later gevolgd door een benutte strafworp van Charita Hazeleger. Na de 3-2 verzilverde Mariska Meulstee een toegekende vrije worp, in dezelfde minuut geriposteerd door DKV: 4-3.

De leidsman had zichtbaar moeite met het rommelige spel. Nogal wat aanvallen werden afgefloten en gevolgd door een vrije worp of strafworp. De gulle arbiter liet in de twintigste minuut Charita Hazeleger opnieuw op de stip plaatsnemen. Zij faalde wederom niet. En ook DKV kreeg een strafworp toegewezen: 5-4.

Een bliksemcombinatie tussen de beide Peters resulteerde in een koele treffer van de langste van het duo. Kelvin Hoogeboom was succesvol met een fraaie uitwijkbal en Ruud Oussoren knalde zijn tweede door de mand: 8-4. Dit leek de ruststand te worden, maar de bezoekers mochten nog een keer een strafworp benutten, zodat DKV nog even zicht op een beter resultaat mocht houden.

Magere score
Direct na de onderbreking flitste Mariska Meulstee langs haar directe opponente. De doorloper leverde 9-5 op. Twee strafworpen later was het 10-6. Voor De Vinken scoorde Charita opnieuw. Na de 11-6 van topscorer Peter Kooijman en de afstandstreffer van Mariska Meulstee (12-6) brak het IJmuidense verzet. DKV werd niet meer gevaarlijk. Na 12-7 maakte Charita Hazeleger van afstand 13-7 en de 13-8 werd door Peter Kooijman beantwoord met een zeer verdiende 14-8. DKV werd in deze fase helemaal zoek gespeeld. De eindstand van 14-9 werd bereikt door nog eens strafworp voor DKV.
Helaas kon De Vinken niet alle fraai gecreëerde kansen in doelpunten omzetten, zodat zij met een magere score van veertien op een totaal van 249 bleef steken. Eén doelpunt minder dan het record uit 2001. Dat record moet dan maar in de laatste wedstrijd gebroken worden.

Volgende week speelt De Vinken de allesbeslissende uitwedstrijd tegen naaste belager Fluks in Noordwijk. Fluks volgt De Vinken op één punt en haalt bij winst zelf de kampioenstitel binnen. De Vinken moet minstens gelijk spelen. De ontknoping volgt.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ontknoping Vinken pas volgende week

In de laatste thuiswedstrijd van deze zaalcompetitie had De Vinken weinig problemen met het IJmuidense DKV. De nummer 3 in de poule had in de heenwedstrijd beide punten in huis weten te houden. De koplopers in de poule waren gewaarschuwd en hadden dus wel iets recht te zetten. Na een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: