001 -Family

Biddag in 'De Wegwijzer'


Geplaatst op: 3 maart 2011

Mijdrecht - Op woensdag 9 maart is het 'biddag voor gewas en arbeid'. In de Christelijke Gereformeerde Kerk 'De Wegwijzer', Koningin Julianalaan 22, worden dan twee diensten gehouden. Twee keer per jaar wordt er op een woensdag een bijzondere feestdag gevierd. Op de tweede woensdag in maart wordt de biddag, en op de eerste woensdag van november de dankdag gevierd.

De middagdienst die om 15 uur begint zal meer gericht zijn op de kinderen van de basisschoolleeftijd, die op die middag vrij hebben. Dominee Weststrate hoopt in de preek stil te staan bij de geschiedenis uit Daniël 6, waarin het volk van God in gevangenschap is in een ver land. Dan wordt er een wet uitgevaardigd die bepaalt dat bidden tot wie ook, anders dan alleen de koning van dat land, verboden is, op straffe van de dood. Daniël neemt echter toch de tijd om, zoals hij elke dag doet, drie maal daags te bidden voor zijn open raam. Zó belangrijk is het voor hem om telkens de tijd te nemen om tot God te bidden!

's Avonds om 19:30 uur wordt er ook een dienst voor biddag gehouden, om alle gebedspunten en nood, vragen en moeite aan God voor te leggen. Als leidraad en bemoediging voor het gebed gaat de verkondiging over een vers uit Psalm 147. In dat lied uit de Bijbel wordt beschreven hoe God zelfs luistert naar het roepen van de jonge raven... Daarmee zet God de mens stil bij de vraag wat dat voor óns gebed betekent.
Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Kijk ook eens op de website www.cgkmijdrecht.nl voor meer informatie over deze kerk.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Biddag in 'De Wegwijzer'

Mijdrecht - Op woensdag 9 maart is het 'biddag voor gewas en arbeid'. In de Christelijke Gereformeerde Kerk 'De Wegwijzer', Koningin Julianalaan 22, worden dan twee diensten gehouden. Twee keer per jaar wordt er op een woensdag een bijzondere feestdag gevierd. Op de tweede woensdag in maart wordt de biddag, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: