Radio Aalsmeer blijkt puberproof


Geplaatst op: 1 maart 2011

MAS? Nooit van gehoord? Of roept dit woord bij u al herkenning op?
MAS staat voor Maatschappelijke Stage.
Vanaf schooljaar 2011-2012 is de maatschappelijke stage verplicht voor alle middelbare scholieren. De maatschappelijke stage houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode bij niet-commerciële instellingen. Dat is goed voor anderen en voor hun persoonlijke ontwikkeling. Veel scholen hebben maatschappelijke stage al opgenomen in het onderwijsprogramma en werken er dus nu al mee.

Waarom is MAS belangrijk?
Leerlingen maken tijdens hun stageperiode kennis met een kant van de maatschappij waar ze anders misschien niet mee in aanraking zouden komen. Ze verbreden hun horizon en werken aan burgerschapsvaardigheden. Ze zetten zich in voor anderen en leveren een zinvolle bijdrage aan de samenleving. Dat kan in de vorm van een wijkfeest, mobieltjescursus voor ouderen of het opknappen van een stuk bos of park.

Waar komt u MAS tegen?
Al in dit schoolseizoen zijn er overal in het land heel veel jongeren aan de slag gaan om zich nuttig te maken voor de maatschappij. Natuurlijk gebeurt dat ook in Aalsmeer en omgeving. De leerlingen zullen MAS gaan lopen bij instellingen als de zorgcentra, kinderboerderij, Meerlanden plantsoenendienst, sportclubs, Rode Kruis, goede doelen, basisscholen, welzijnsorganisaties. maar ook bij Radio Aalsmeer (zoals u op bijgaande foto kunt zien).
Het kan dus zomaar gebeuren dat er tijdens activiteiten waaraan u deelneemt jongeren zullen rondlopen om te assisteren of dat jongeren op een andere manier aan het werk zijn gezet.

MAS bij Radio Aalsmeer
Ook Radio Aalsmeer werkt met maatschappelijke stagiairs.
Radio Aalsmeer verzorgt als publieke lokale omroep uitzendingen voor alle inwoners van Aalsmeer en omgeving. In de programmering is aandacht voor alle binnen de gemeente voorkomende stromingen. Er wordt radio gemaakt voor kinderen, jongeren en ouderen. Voor nieuwsgierigen, voor cultuurliefhebbers, voor gelovigen, voor sportievelingen en voor muziekliefhebbers. Van dance tot rock, van jazz tot klassiek. En alles wat daar tussen zit.
Bij Radio Aalsmeer zijn geen beroepskrachten betrokken, alle medewerkers zijn op vrijwillige basis actief en ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. De medewerkers vormen een afspiegeling van de Aalsmeerse samenleving, op deze manier wordt het lokale karakter van het station gehandhaafd.
De maatschappelijke stagiairs zijn bij diverse radio-uitzendingen aanwezig. De aanwezige vaste radiomakers zijn puberproof gebleken, want de stagiairs steken veel van hun stage op en vinden het een fijne stageplek. Van de programmamakers krijgen de leerlingen steeds bepaalde opdrachten die zij vervolgens presenteren tijdens radioprogramma's. Radio Aalsmeer is te beluisteren op 99.0 FM op de kabel of 105.9 FM in de Ether.

Contact MAS
Voor meer informatie over MAS, of in het geval u maatschappelijke stageplekken heeft, kunt u contact opnemen met Vrijwilligerscentrale Cardanus, Parklaan 27, 1431 EM Aalsmeer. Bel/mail met Jacqueline Valkenburg (maatschappelijke stagemakelaar) Tel. 06-30722404, e-mail jvalkenburg@cardanus.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Radio Aalsmeer blijkt puberproof

MAS? Nooit van gehoord? Of roept dit woord bij u al herkenning op? MAS staat voor Maatschappelijke Stage. Vanaf schooljaar 2011-2012 is de maatschappelijke stage verplicht voor alle middelbare scholieren. De maatschappelijke stage houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode bij niet-commerciële instellingen. Dat is goed voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: