001 -Family

Culinaire primeur in Vinkeveen: Roekz to Share!


Geplaatst op: 28 februari 2011

Ik ben lekker aan het lunchen met Ron en Liza van Roekel, de eigenaren van partycentrum Roekz in Vinkeveen. We kennen elkaar al ruim tien jaar en al die jaren staan bij deze op en top gastheer en gastvrouw de gasten absoluut op nummer één. Met  hun jarenlange ervaring als eigenaren van De Plashoeve en de partyboerderij Landzicht in Nieuwer Ter Aa besloten Ron en Liza in 2008 iets nieuws op te zetten. Als locatie werd gekozen voor de oude roemruchte Club 55  aan de Herenweg in Vinkeveen. Menig Rondevener zal zich de geweldige feesten herinneren die daar gegeven zijn. Maar het interieur was zwaar gedateerd. Ron en Liza besloten tot een zeer rigoureuze verbouwing en toverden de oude club om tot een hypermoderne, zeer sfeervol ingerichte ruimte, met een luxe uitstraling en helemaal van deze tijd. Inmiddels is Roekz ruim twee jaar open en schrijven Ron en Liza samen met hun zoon Benjamin aan een nieuw stuk horecageschiedenis.

Buiten dat Roekz af te huren is voor alle denkbare gelegenheden, zoals bijvoorbeeld bruiloftsfeesten (Roekz is bovendien ook  trouwlocatie), jubilea, bedrijfsfeesten en baby showers. Noemt u het maar en Ron en Liza maken overal een gepast feest van.
Maar vandaag praat ik met hen over een totaal nieuw concept. In deze rubriek mag ik de primeur brengen!

Roekz to share
Onder deze benaming hebben Ron en Liza een uniek concept bedacht: alle donderdagen in april, mei en juni en dan weer van september tot en met december zal Roekz vanaf 17.00 uur open zijn en wordt er gekookt door een gastkok. Het leukste is, dat dit koks zijn die in de omgeving zelf een restaurant hebben, of chef-kok zijn bij een restaurant. Zij mogen het concept voor die avond naar eigen inzicht invullen. Ook krijg de kok alle ruimte om zijn eigen bedrijf op die manier te promoten, of zoals Ron dit mooi zegt: “een win/win situatie”.
Het is de bedoeling dat de gast-chef tussen de zes en acht gerechtjes maakt, die qua prijs rond de acht euro zullen liggen. Het leuke is, dat wie even wat kleins wil eten, gewoon voor twee of drie gerechtjes kan kiezen.
 
De hele avond is bedoeld om lekker te ongedwongen te genieten en daar past de lounge uitstraling van Roekz uitstekend bij. Ook  is de cocktailbar geopend en zal er relaxte muziek gespeeld worden, verzorgd door zowel een DJ als een saxofonist. Aan de wijnliefhebbers is ook gedacht; elke donderdag zullen er wijnen aanwezig zijn, die speciaal door slijterij  Vreeland zijn geselecteerd bij de gerechten. Het is mogelijk champagne per glas te bestellen.
Een concept dat mijn inziens helemaal bij de locatie past. Ideaal toch om Roekz eens ‘in vol ornaat’ te kunnen bezichtigen, voor als je in de toekomst een feestlocatie zoekt.

Roekz is in mijn ogen een plek waar je je meteen thuis voelt. Ook het personeel, dat al jaren met Ron en Liza werkt, weet het de gasten  optimaal naar de zin te maken. Al twee jaar probeer ik een reden te zoeken voor een feestje. Ik heb er zelfs over nagedacht mijn vrouw opnieuw ten huwelijk te vragen! Dat is nu niet meer nodig, want binnenkort kan ik iedere donderdag heerlijk naar de coolste tent van De Ronde Venen en ik hoef niet eens een cadeau mee te nemen! Ron vertelt dat als eerste chef- kok is uitgenodigd Hans Venneman, eigenaar van Restaurant Lust! in Mijdrecht, die dit ook een geweldig idee vond. Persoonlijk denk ik dat Ron en Lisa een prachtig nieuw concept hebben uitgedacht: een goed begin...... ik ben in elk geval van de partij die eerste donderdag van april. U ook?

Voor wie niet kan wachten tot april om al een kijkje te nemen bij Roekz  is op zondag 13 maart van harte welkom op  de in samenwerking met Myra de Groot entertainment producties ( vakvrouw van het jaar) Open dag  van 12.00 tot 17.00 bij Roekz aan de Herenweg 55 te Vinkeveen

Op de website van Roekz wordt u de hoogte gehouden over Roekz to Share. Natuurlijk kunt u bellen met Liza van Roekel voor vragen over de locatie i.v.b. met een te plannen feest of om te reserveren voor een donderdag. Ook is Roekz te vinden op facebook. Word vriend, dan weet u zeker dat u optimaal op de hoogte gehouden wordt!

Ron & Liza van Roekel
Herenweg 55
3645 DG Vinkeveen
Tel.0294-234070
Tel. 06-50544674
info@roekz.nl
www.roekz.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Culinaire primeur in Vinkeveen: Roekz to Share!

Ik ben lekker aan het lunchen met Ron en Liza van Roekel, de eigenaren van partycentrum Roekz in Vinkeveen. We kennen elkaar al ruim tien jaar en al die jaren staan bij deze op en top gastheer en gastvrouw de gasten absoluut op nummer één. Met  hun jarenlange ervaring als … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: