Argon weet zwakke plek Achilles niet te vinden

Geplaatst op: 28 februari 2011

Voor beide ploegen was de inzet van dit duel duidelijk: aansluiting houden bij koploper FC Oss. In de beginfase ging de wedstrijd op en neer en wisten beide teams een aantal keren hun aanvallers richting het vijandelijke doel af te sturen. Het eerste echt gevaarlijke moment voor het doel van Kevin Rijnvis leverde een treffer op, maar scheidsrechter Blije keurde de goal wegens duwen af.
Na twintig minuten spelen was Patrick Lokken dicht bij een doelpunt toen zijn van richting veranderde schot op het gladde veld veel vaart meekreeg maar net langs de voor Argon verkeerde kant van de paal vloog. Vijf minuten later was Argon weer dicht bij een doelpunt toen Joshua Patrick aan de linkerkant van het veld aan zijn bewaker ontsnapte en de achterlijn haalde maar tot zijn teleurstelling zag dat zijn voorzet Thabiso van Zeijl niet bereikte en de kans verkeken was.

Na een klein half uur kwam Achilles op voorsprong toen een diepe bal op de sterke spits Ivo Rigter niet door de Argon verdediging werd onderschept en de aanvaller alleen voor Rijnvis niet faalde: 1-0. Vlak na de openingstreffer was het alweer bijna gelijk toen Joshua Patrick weer een goede actie aan de linkerkant liet zien en de bal na een scrimmage voor de voeten van Kevin van Essen viel maar die schoot hard tegen de rug van een tegenstander op.
Kort voor rust moest Argon bijna een tweede tegentreffer incasseren toen Jasper de Haer door Frank Hol werd uitgekapt maar Hol de bal vlak naast het doel van Rijnvis schoof.

Na de theepauze ging een gretig Argon op zoek naar een doelpunt maar zag de pogingen vaak stranden bij het inspelen van de laatste pass doordat er te vaak voor de moeilijke oplossing werd gekozen. Tien minuten na rust was Argon dicht bij het doel van sluitpost Barry Ditewig toen een goede vrije trap van Aziz Ouauoirst door Patrick Lokken werd teruggekopt maar Jasper de Haer net niet bereikt kon worden om het beslissende tikje te geven.
Waar Argon voor de goal van Achilles de scherpte miste maakte de thuisploeg optimaal gebruik van de mogelijkheden ze kregen . Na zwak verdedigen aan Argon zijde kon Frank Hol tussen een woud van benen door de bal achter de zeker niet vrijuit gaande doelwachter Rijnvis schieten: 2-0.
Twee minuten later was de spanning weer terug in de wedstrijd toen Kevin van Essen voor de tweede week op rij doeltreffend was. Vanaf de rand van het zestien meter gebied schoot de middenvelder de bal snoeihard achter de kansloze Ditewig en bracht Argon weer helemaal terug in de wedstrijd. De opleving van Argon was van korte duur want na weer slap ingrijpen aan Argon zijde schoot Frank Hol andermaal raak en bracht de marge voor de thuisclub weer op twee: 3-1.

De derde treffer van de thuisclub zorgde er niet voor dat Argon het hoofd liet hangen maar men ging hard op zoek naar de aansluitingstreffer. Tot uitgespeelde kansen kwamen de bezoekers niet meer, alleen een hard schot en een kopbal van Patrick Lokken in de slotfase konden de gastheren nog enigszins verontrusten maar doelman Ditewig stond zijn mannetje.

Argon is strijdend ten onder gegaan in Groesbeek en mag zich gaan opmaken voor de confrontatie met laagvlieger Hollandia, waartegen eerder dit seizoen met 0-0 gelijk werd gespeeld.

De verre uitbeurt in een zeer nat en winderig Groesbeek heeft Argon niet het gewenste resultaat opgeleverd. De thuisclub won na een 1-0 ruststand met 3-1 van Argon dat met veel inzet speelde, maar weinig geluk had in de afronding. Voor beide ploegen was de inzet van dit duel duidelijk: … Lees meer »