Zaalteam Atlantis 4 dit seizoen niet echt op dreef

Geplaatst op: 28 februari 2011

Het door Loodgieters- en Installatiebedrijf Frans van Kaam gesponsorde zaalteam van Atlantis maakt een moeilijk seizoen door. Na jaren lang bovenin de reserve vierde klasse van het KNKV mee te draaien wil het dit seizoen niet echt lukken. Door enkele mutaties en blessures is het team redelijk uitgedund en dat is te merken bij de wedstrijden.

Tot nu toe zijn er slechts twee wedstrijden gelijkgespeeld en zijn alle andere wedstrijden verloren. Vaak werd er net aan verloren en kon net in de beslissende fase niet gescoord worden. Vol goede moed werd er zaterdag 26 februari gestart tegen de koploper van dat moment, namelijk OVVO/De Kroon 5.

In de uitwedstrijd werd er net aan verloren met 14-13, dus we wisten dat er kansen waren. Ook vandaag konden we geen volledig team op de been brengen.

Door blessures waren Ton Kentrop en Klaas van Heeringen afwezig en wegens wintersport waren Harold en Petra Taal er niet. Gelukkig werden ze goed vervangen door Kim Stolk en Robin van het Schip. Atlantis was van te voren gewaarschuwd dat het vooral in de verdediging moest opletten tegen het sluwe spel van Ovvo. Helaas was de eerste verdediging met Tamira Breedijk, Simone van Doorn, Wouter Drubbel en Robin van het Schip nog niet helemaal scherp en binnen de kortste keren had Ovvo twee korte kansen afgerond. De eerste aanval bestaande uit Kim Stolk, Elze van Leeuwen, Bart in't Veld en Wilco Kuylenburg was gelukkig een stuk scherper en hield het een tijd dicht tot Ovvo ook van afstand tot scoren kwam. Gelukkig liet Robin toen van zich horen door ook van afstand raak te schieten. Hierna werd er om en om gescoord (met onder andere een mooie korte kans van Elze en een schitterende doorloopbal van Wouter) en zo stond het 3-6 met rust.

In de rust werd er nog eens goed op gewezen dat we, op de eerste 5 minuten na, Ovvo nu goed onder controle hadden. Het werd alleen belangrijk om nu ook de kansen af te gaan maken en vooral beweging in de aanvallen te houden.

Helaas was het Ovvo dat na rust verder ging met scoren. Pas bij 3-8 was het Wouter die een mooi dubbelspel samen met Robin goed wist af te ronden van afstand. Hierna volgden weer vele kansen voor Atlantis, maar waar tot dit seizoen het zaalteam altijd de wedstrijden besliste door het zuivere afstand schot, liet het schot ook nu weer het team in de steek. Elze wist nog een doorloopbal te scoren, maar dat was het laatste wapenfeit van Atlantis. Ook de invallers Martijn de Horde en Nancy Kroese konden het tij niet keren. Zo eindigde de wedstrijd in 5-11, weer geen overwinning van Atlantis 4. Nog twee wedstrijden te gaan voor het einde van het zaalseizoen, ook dan zijn er weer kansen, maar dan moet het schot wel weer terug keren.

Het door Loodgieters- en Installatiebedrijf Frans van Kaam gesponsorde zaalteam van Atlantis maakt een moeilijk seizoen door. Na jaren lang bovenin de reserve vierde klasse van het KNKV mee te draaien wil het dit seizoen niet echt lukken. Door enkele mutaties en blessures is het team redelijk uitgedund en dat … Lees meer »