Co van der Laan kampioen fietsclub De Merel


Geplaatst op: 28 februari 2011


Vorige week woensdag vond de jaarlijkse ledenvergadering plaats van Toer Trimclub De Merel. Het bestuur legde verantwoording af over het gevoerde beleid en besprak met de leden de acties en evenementen van het komende jaar. Het hoogtepunt van de avond was de huldiging van de kampioenen.

Vorig jaar werden enkele succesvolle ledenwerfcampagnes gevoerd. In juni meldde Sheila Peek uit Wilnis zich aan als 100ste lid. Daarna ging de groei gestaag verder. De vereniging heeft nu 113 leden.
Vanaf 19 maart kunnen (beginnende) fietsers gedurende zes zaterdagen onder leiding van ervaren fietsinstructeurs kijken of het fietsen in groeps- en clubverband iets voor hen is. Aanmelden kan via www.fiets-fit.nl.
In april vindt een Open Dag plaats, waarbij iedereen welkom is. Racefietsers, gewone fietsers, het maakt niet uit. TTC De Merel wil een fietsvereniging zijn voor alle soorten fietsers.

In het bestuur van de vereniging kwam een wijziging. Tom Zuijdervliet, die 5 jaar secretaris was, trad af. In de persoon van Richard Morssink uit Mijdrecht vond het bestuur een prima opvolger voor Tom.

Na het officiële gedeelte volgde de uitreiking van de jaarprijzen aan de winnaars in de diverse ledencategorieën.
Algemeen clubkampioen werd Co van der Laan uit Vinkeveen. Co was dat twee jaar geleden ook al. Vorig jaar moest Co de eerste plaats laten aan Kees Smit uit Wilnis. Maar dit jaar werd er door deze twee fietsers weer stuivertje gewisseld.
Co reed vorig jaar tijdens het fietsseizoen een afstand van 12.709 kilometer. Dat is ruim 2.000 kilometer dan Kees een jaar eerder, maar genoeg voor de eerste plaats.
Bij de vrouwen prolongeerde Margot Kompier haar titel, met een afstand van 8.962 kilometer.

De uitslag per leeftijdscategorie is:

Vrouwen
1. Margot Kompier; Wilnis 8.962 km
2. Monique de Bruin; Bergen op Zoom 3.066 km
3. Sandra Beers; Wilnis 326 km

Mannen 40 t/m 54 jaar
1. René van Bemmelen; Amstelveen 10.536 km
2. Gert Korver; Mijdrecht 7.645 km
3. Piet van Wijngaarden; Mijdrecht 7.634 km

Mannen 55 t/m 64 jaar
1. Co van der Laan; Vinkeveen 12.709 km
2. Ger Hulsman; Mijdrecht 10.214 km
3. Nico Kroon; Vinkeveen 9.961 km

Mannen 65 jaar en ouder
1. Kees Smit; Wilnis 12.426 km
2. Enno Steenhuis Geertsema; Wilnis 10.889 km
3. Kees Kuijlenburg; Wilnis 7.270 km

De Rittenkampioen is het lid van de fietsvereniging dat aan de meeste toertochten en clubritten heeft deelgenomen. Anton van Senten uit Vinkeveen werd net als een jaar eerder Rittenkampioen van TTC De Merel. Hij nam deel aan maar liefst 53 fietstochten van de vereniging, twee meer dan Enno Steenhuis Geertsema. Anton was daarmee vorig jaar het meest trouwe lid van de vereniging.

Nieuw is dat er vanaf heden ook een Vrijwilliger van het Jaar wordt gekozen. Daarmee gaat het er niet zozeer om wat deze vrijwilliger in het afgelopen jaar allemaal voor de verenging heeft gedaan. Ook alles wat er in eerdere jaren is gedaan, wordt daarbij meegenomen. In de persoon van de Vrijwilliger van het Jaar eert TTC De Merel de vele vrijwilligers zonder wie het onmogelijk zou zijn om alle evenementen te organiseren.

Kees Smit werd de eerste Vrijwilliger van het Jaar van TTC De Merel. Kees ontving uit handen van de voorzitter een mooie bos bloemen en een speciaal gemaakt vrijwilligerscertificaat.

Het fietsseizoen is weer begonnen voor TTC De Merel. Op 27 februari reden de leden van de vereniging als seizoensopening met elkaar en met rustige snelheid een tocht van 50 kilometer.
Op zondag 13 maart vindt de eerste echte toertocht plaats: de Meije Vlisttocht. Dat is een tocht van 90 kilometer in groepsverband. Niet-leden worden uitgenodigd om ook mee te rijden. Uitgebreide informatie is te vinden op de website van de vereniging, www.ttcdemerel.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Co van der Laan kampioen fietsclub De Merel

Vorige week woensdag vond de jaarlijkse ledenvergadering plaats van Toer Trimclub De Merel. Het bestuur legde verantwoording af over het gevoerde beleid en besprak met de leden de acties en evenementen van het komende jaar. Het hoogtepunt van de avond was de huldiging van de kampioenen. Vorig jaar werden enkele … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: