Nu mag u het eens zeggen


Geplaatst op: 28 februari 2011

Een belangrijke factor bij stamboomonderzoek is de familienaam. Hoe meer men zich hierin gaat verdiepen, hoe meer de nieuwsgierigheid gevoed wordt door het resultaat van diverse onderzoeksmethodieken. Internet speelt steeds meer een rol van betekenis, omdat de onderzoeker bij zijn zoektocht thuis zelf kan rechercheren.

Buiten de bekende DTB-bestanden, die altijd een centrale plaats innemen, hebben onze voorouders en hun verwanten op talrijke sites hun papieren "sporen" uit de familiegeschiedenis achtergelaten. Hiaten zullen er altijd wel blijven, omdat je eenvoudig niet weet waar je vraagtekens bij moet zetten.

De inloopavonden van de genealogiegroep van de historische vereniging De Proosdijlanden hebben inmiddels bewezen dat onderling contact met andere stamboomonderzoekers tot nieuwe perspectieven kunnen leiden.

Komende maandag is een goede gelegenheid om één van de bezoekers, de heer Ab Visser, de gebruikelijke inleiding te laten doen. De heer Visser is bezig met het opzetten van een eigen genealogiewebsite en hij wil zijn ervaringen graag delen en uitwisselen met de andere aanwezigen.
De eerstkomende inloopavond is op a.s. maandag 7 maart van 19.30 tot 21.00 uur in de Oudheidkamer in verenigingsgebouw De Boei in Vinkeveen. U bent die avond, net als elke eerste maandag van de maand, weer van harte welkom.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nu mag u het eens zeggen

Een belangrijke factor bij stamboomonderzoek is de familienaam. Hoe meer men zich hierin gaat verdiepen, hoe meer de nieuwsgierigheid gevoed wordt door het resultaat van diverse onderzoeksmethodieken. Internet speelt steeds meer een rol van betekenis, omdat de onderzoeker bij zijn zoektocht thuis zelf kan rechercheren. Buiten de bekende DTB-bestanden, die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: