001 - Escaperoom aglemeen

Wijkgesprekken van start in Proostdijland Mijdrecht


Geplaatst op: 25 februari 2011

Om te weten wat er onder de inwoners leeft, gaan er maandelijks wijkgesprekken plaatsvinden. Het eerste gesprek vindt plaats op dinsdag 1 maart in de wijk Proostdijland. Het wijkteam, bestaande uit professionals van de gemeente De Ronde Venen, Westhoek Wonen, politie en stichting De Baat, gaat samen met het wijkcomité Proostdijland en de bewoners in gesprek. Alle inwoners van de wijk Proostdijland in Mijdrecht worden van harte uitgenodigd om te praten over wat er goed en minder goed gaat in de wijk. Het wijkgesprek vindt plaats op 1 maart van 9.00 tot 10.30 uur in Brede School Present, Johan van Renessestraat 16.

De gemeente De Ronde Venen is eind vorig jaar gestart met wijkgericht werken volgens een nieuwe aanpak. Doel van het wijkgericht werken is om inwoners meer invloed te geven op het beleid, meer samen te werken en bewoners actief te maken in de eigen wijk. Dit moet leiden tot een betere leefbaarheid in wijken. In dat kader werkt de gemeente samen met wijkcomités, Westhoek Wonen, de politie en stichting De Baat en is een wijkteam samengesteld. Het wijkteam bestaat uit Marcel Wolswijk, projectleider wijkgericht werken van gemeente De Ronde Venen; Fianca Euverman, woonconsulente van Westhoek Wonen; Job van Bennekom, wijkagent en Annelies de Hoop, opbouwwwerkster.

In eerste instantie richt deze aanpak van wijkgericht werken zich vooral op de wijk Proostdijland in Mijdrecht en Vinkeveen. Maandelijks zullen wijkgesprekken worden georganiseerd, een tweetal wijkschouwen is gepland voor april en andere activiteiten zullen volgen. Aan het einde van het jaar volgt er een bewonersavond, waarbij de inwoners meebepalen welke zaken in de wijk het komende jaar of jaren worden aangepakt.

Het wijkgesprek op dinsdag 1 maart is voor iedereen uit de wijk Proostdijland die wat wil melden, een idee heeft, zich actief wil inzetten in de wijk of gewoon een praatje met medebewoners of andere aanwezigen wil maken.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wijkgesprekken van start in Proostdijland Mijdrecht

Om te weten wat er onder de inwoners leeft, gaan er maandelijks wijkgesprekken plaatsvinden. Het eerste gesprek vindt plaats op dinsdag 1 maart in de wijk Proostdijland. Het wijkteam, bestaande uit professionals van de gemeente De Ronde Venen, Westhoek Wonen, politie en stichting De Baat, gaat samen met het wijkcomité … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: