Bromfietser wil niet stoppen


Geplaatst op: 21 februari 2011

MIJDRECHT - Een bromfietser weigerde in de nacht van zondag 20 februari op maandag 21 februari voor de politie te stoppen. Hij ging uiteindelijk onderuit.

Rond 01.20 uur zagen agenten een bromfietser over de Bozenhoven in de richting van de Rondweg rijden. Zij wilden hem controleren en gaven de bestuurder een stopteken. Hij reageerde niet en ook lichtsignalen hadden geen effect. De agenten bleven hem volgen. Op de rotonde reed hij de Rondweg op, keerde verderop en zette zijn vlucht via de Bozenhoven voort. De politieauto ging naast de verdachte rijden en een agent riep dat hij moest stoppen. Daarop ging de verdachte vol in de remmen, waarbij hij onderuit ging. Daarbij liep hij licht letsel aan zijn been op.

De agenten spraken de verdachte, een 37-jarige man uit Wilnis, aan, waarbij hen direct een stevige alcohollucht tegemoet kwam. Uit de blaastest bleek dat hij inderdaad een behoorlijke hoeveelheid alcohol had genuttigd en de agenten hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 940 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en tevens moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Politie regio Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bromfietser wil niet stoppen

MIJDRECHT - Een bromfietser weigerde in de nacht van zondag 20 februari op maandag 21 februari voor de politie te stoppen. Hij ging uiteindelijk onderuit. Rond 01.20 uur zagen agenten een bromfietser over de Bozenhoven in de richting van de Rondweg rijden. Zij wilden hem controleren en gaven de bestuurder … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: