Karwei

Opening oplaadpunten scootmobiels


Geplaatst op: 21 februari 2011

In één vloeiende beweging knipte de heer Stipdonk, bewoner van Veenstaete, het lint door. Met deze actie opende hij symbolisch 20 laad- en stalpunten, die woningcorporatie Westhoek Wonen onlangs heeft aangebracht in drie seniorengebouwen in Mijdrecht en Wilnis. Gebruikers van een scootmobiel kunnen hier een eigen plek huren en gebruik maken van een eigen elektrapunt.

Op verzoek van de Huurdersvereniging Bewonersraad, diverse bewonerscommissies en individuele huurders heeft Westhoek Wonen 20 laad- en stalpunten voor scootmobiels aangebracht in drie seniorencomplexen. Zo beschikt het seniorgebouw Veenstaete in Mijdrecht nu over 14 laad- en zes stalpunten en zijn er scootmobielpunten gerealiseerd in twee complexen aan de Burgemeester Padmosweg in Wilnis en de Helmstraat in Mijdrecht.
Bovendien voerde Westhoek Wonen binnenwerkzaamheden uit in Veenstaete. De afronding van alle werkzaamheden was reden voor een klein feestje in het gebouw Veenstaete.

Tom Burgers, directeur van Westhoek Wonen: "Veenstaete ziet er van binnen weer fris uit. Nieuw tapijt en een verfje laten de binnenruimtes er weer als nieuw uitzien. Wat betreft de scootmobiels kregen we te horen van bewoners dat er vraag was naar een uitbreiding van stallingsplaatsen en oplaadpunten. In overleg en in samenspraak met hen zijn toen deze plekken gerealiseerd. Wij hopen hiermee het woonplezier van bewoners te kunnen vergroten."

Mieke Telder, directeur van Stichting de Baat was ook aanwezig: "mobiliteit is van belang voor de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van bewoners. Deze inititiatieven passen goed in onze visie op het welzijn van de inwoners vande gemeente De Ronde Venen. Wij zijn dan ook warm voorstander van deze activiteiten." Overigens organiseert Stichting de Baat twee keer per jaar scootmobieltrainingen en 's zomers ritten speciaal voor scootmobiels. De eerstvolgende scootmobieltraining is op 4 april. Kijk voor meer informatie op www.stichtingdebaat.nl of bel (0297) 23 02 80.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Opening oplaadpunten scootmobiels

In één vloeiende beweging knipte de heer Stipdonk, bewoner van Veenstaete, het lint door. Met deze actie opende hij symbolisch 20 laad- en stalpunten, die woningcorporatie Westhoek Wonen onlangs heeft aangebracht in drie seniorengebouwen in Mijdrecht en Wilnis. Gebruikers van een scootmobiel kunnen hier een eigen plek huren en gebruik … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: