001 -Family

Michael Woerden opnieuw winnaar PK Sport Bosdijkloop


Geplaatst op: 21 februari 2011

Afgelopen zondag organiseerde Toer Trimclub De Merel de jaarlijkse PK Sport Bosdijkloop, met start en finish op de Kerklaan in Vinkeveen. Vanaf halfelf kon men inschrijven in De Boei, een fraaie en ruime accommodatie voor zo'n evenement. Het weer was overwegend bewolkt, maar wel droog. Drie graden, met een stevige oostenwind, waardoor het koud aanvoelde. Dat belemmerde Michael Woerden niet om voor de derde achtereenvolgende keer deze wedstrijd te winnen.

Aantallen
De PK Sport Bosdijkloop trok, ondanks het frisse winterweer, 430 deelnemers. Dat is veel meer dan in alle voorgaande jaren.
De deelname aan de kinder- en jeugdloop was iets lager dan vorig jaar. De andere afstanden, vooral de 10 kilometer en de halve marathon, verheugden zich in een toename. De 10 kilometer (altijd de afstand met de meeste deelnemers) had met 254 deelnemers een aanzienlijk deelnemersveld. Ook de halve marathon was met 109 deelnemers goed bezet.

Op alle afstanden werd volop strijd geleverd. Bij elk kilometerpunt stond een afstandsbord. De lopers waren blij met deze grote borden langs het parcours; ze konden hierdoor namelijk regelmatig controleren of ze nog op schema liepen.

Jeugd wil bewegen
De voornamelijk jeugdige deelnemers aan de kortste afstand, uit de leeftijdsgroep van 6 tot 12 jaar, hadden er zin in. De winnaar bij de jongens was net als de afgelopen twee jaar Mickey Peters uit Vinkeveen (6:45 min.). De winnaar bij de meisjes was Esra Zijderlaan uit Polsbroek (7:47 min.). Alle kinderen kregen een medaille als herinnering.

5 en 10 kilometer
De overwinning bij de 5 kilometer mannen was voor Rachid Mohammadi uit Amsterdam, in een zeer snelle tijd van 16:12 min. Bij de dames won de Mijdrechtse Lonneke Meijer, net als vorig jaar. Zij had een tijd van 23:54 min.

De afstand van 10 kilometer heeft altijd een groot deelnemersveld. De winnaar was Pim Gouw uit Blaricum met een tijd van 34:22 min. De loper, die uiteindelijk tweede zou worden, ging hard van start en liep in het begin enkele tientallen meters voor hem. Nadat Pim hem had ingehaald, moest hij alleen tegen de wind opboksen. Bij de dames won Saskia de Vries uit Driebergen-Rijsenburg met een snelle tijd van 36:52 min. Zij had hulp van een tempoloper, zeker op de stukken met flinke tegenwind, want haar man liep voor haar uit.

Halve marathon
De halve marathon is de afstand die het meest tot de verbeelding spreekt. De route voert door het fraaie landschap van het buitengebied van de gemeente De Ronde Venen, namelijk door de polder via Oukoop naar Nieuwer Ter Aa en terug naar Vinkeveen. De halve marathon werd om twaalf uur weggeschoten door Pieter Palm, wethouder van gemeente De Ronde Venen.

Bij de heren was de winnaar dezelfde als de afgelopen twee jaren, namelijk Michael Woerden uit Mijdrecht, met een knappe tijd van 1:14:27. Ondanks de harde wind was Michael daarmee sneller dan vorig jaar. Met een versnelling na het tweekilometerpunt liep hij weg uit de kopgroep en snelde alleen verder over het parcours. Hij was oppermachtig en had bij de finish een voorsprong van bijna vier minuten op nummer twee. Michael is nu met drie overwinningen op rij de trotse eigenaar van de beker.

Bij de dames was de overwinning opnieuw voor Carla van Rooijen uit Aalsmeer. Ook zij was met een tijd van 1:30:24 sneller dan vorig jaar. Carla kreeg een wisselbeker.

Organisatie
De organisatie bij start en finish, in De Boei en onderweg liep dit jaar gesmeerd. Daardoor waren er veel tevreden gezichten. De enthousiaste speaker Peter van Adrichem zorgde voor een goede sfeer bij de finish. Door middel van de chip op de sportschoen kon men direct de tijden van de lopers registreren. Dat resulteerde in een snellere beschikbaarheid en hogere nauwkeurigheid van de uitslag (zie www.uitslagen.nl en www.ttcdemerel.nl voor de volledige uitslag). De prijswinnaars konden weer vertrouwen op een vlotte en snelle prijsuitreiking. Al met al was de 33ste PK Sport Bosdijkloop een geslaagd evenement.

De organisatie van dit evenement is niet mogelijk zonder de vele sponsors, met PK Sport als hoofdsponsor. En verder natuurlijk dankzij de hulp van veel vrijwilligers, gediplomeerde verkeersregelaars, leden van TTC De Merel, de EHBO, de masseur, muziek bij de finish, personeel van De Boei en vele anderen. En uiteraard de lopers die na het startschot van Pieter Palm door het mooie en landelijke 'Bosdijk' parcours in de omgeving van Vinkeveen liepen.

Tot volgend jaar bij de 34ste PK Sport Bosdijkloop, op 19 februari: de derde zondag van februari.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Michael Woerden opnieuw winnaar PK Sport Bosdijkloop

Afgelopen zondag organiseerde Toer Trimclub De Merel de jaarlijkse PK Sport Bosdijkloop, met start en finish op de Kerklaan in Vinkeveen. Vanaf halfelf kon men inschrijven in De Boei, een fraaie en ruime accommodatie voor zo'n evenement. Het weer was overwegend bewolkt, maar wel droog. Drie graden, met een stevige … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: