Atlantis C1 wint bloedstollende korfbalwedstrijd tegen de Vinken

Geplaatst op: 21 februari 2011

Zaterdag 19 februari moest Atlantis C1 het opnemen tegen de C1 van de Vinken. Beide teams gaan gelijk op in de competitie, alleen heeft Atlantis een beter doelsaldo. De uitslag van deze wedstrijd is dus behoorlijk van invloed op het eindresultaat van het al naderende einde van het zaalseizoen! Het team dat gesponsord wordt door Roebeson was zich ervan bewust wat er op het spel stond. Aangezien er een aantal spelers met vakantie waren, vielen Amy Loman en Sander van Diemen in uit de D1. Dit deden ze beiden niet onverdienstelijk!

Amy werd de laatste tien minuten van de wedstrijd vervangen door Ciska Taal. Vanaf de eerste minuut was er sprake van een pittig potje korfbal waarbij beide partijen elkaar maar weinig kans boden om te kunnen scoren. Toch lukte het Joppe van Atlantis als eerste om een doelpunt te scoren. De Vinken wisten vervolgens een vrije bal goed te benutten zodat het 1-1 werd. Ook toen de Vinken een strafworp kregen, wisten ze deze positief te benutten en kwam de stand al snel op 2-1. Mark kon gelukkig met een korte kans de stand weer gelijk trekken voordat ze de rust in gingen. Voor zowel de spelers als de toeschouwers was het lekker om even een paar minuten bij te kunnen komen.

Na de rust stond er nog steeds erg veel 'druk op de ketel' en bleef het moeilijk om tot scoren te komen. Het lukte de Vinken als eerste om een punt te scoren na de rust. Het einde van de wedstrijd kwam al in zicht toen wederom Joppe gelukkig de gelijkmaker maakte. De teams waren zo enorm aan elkaar gewaagd dat iedereen dacht dat dit ook wel de eindstand zou blijven maar vlak voor tijd mocht Mark nog een strafworp nemen voor Atlantis...en hij zat! Ondanks het feit dat er dus niet in de gebruikelijke teamsamenstelling werd gespeeld heeft Atlantis C1 deze derby met 3-4 gewonnen en daarmee een goede stap gezet richting het kampioenschap!

Zaterdag 19 februari moest Atlantis C1 het opnemen tegen de C1 van de Vinken. Beide teams gaan gelijk op in de competitie, alleen heeft Atlantis een beter doelsaldo. De uitslag van deze wedstrijd is dus behoorlijk van invloed op het eindresultaat van het al naderende einde van het zaalseizoen! Het … Lees meer »