Argon wint overtuigend van JVC Cuijk

Geplaatst op: 21 februari 2011

Tot de wedstrijd tegen Cuijk had Argon na de winterstop nog maar één punt weten te halen, gezien de verhoudingen in de laatste twee wedstrijden hadden dat er eigenlijk zes moeten zijn. Gelukkig was het voetbal wel goed om naar te kijken. Dit goede voetbal leverde in de eerste thuiswedstrijd na de winterstop gelijk drie punten op. Argon won verdiend met 4-1 van JVC Cuijk en revancheerde zich zo voor de nederlaag eerder dit seizoen uit in Cuijk.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd en waren aan elkaar gewaagd. Op het moment dat Cuijk langzaam de wedstrijd naar zich toe trok kreeg Argon een meevaller. In de 26e minuut maakte Danny van Raay hands in het strafschopgebied. Scheidsrechter van den Heuvel wees resoluut naar de stip. Patrick Lokken liet dit buitenkansje niet onbenut en scoorde de 1-0. Voor JVC Cuijk waren El Allachi en Meeuwsen dichtbij de gelijkmaker, maar telkens stond doelman Rijnvis in de weg.

Na rust maakte Argon snel de 2-0. Joshua Patrick kon binnen tikken na een voorzet van Kevin van Essen vanaf de achterlijn. Niet veel later schoot Kevin van Essen op het doel van Cuijk, doelman Bart Tinus kon dit schot nog net tot corner verwerken. Uit deze corner scoorde van Essen de 3-0 na een ouderwetse scrimmage voor de goal. In de 68e minuut schoot El Allachi op het Argon doel, maar ook deze poging voor JVC ging er niet in. Een minuut later maakte Robbert van Raay een slippertje waardoor Joshua Patrick vanaf de middenlijn recht op het doel van Cuijk af kon. Joshua Patrick passeerde de keeper met een schijnbeweging en schoot beheerst de 4-0 binnen.

In de 84e minuut scoorde Schoofs nog de 4-1. Zo won Argon overtuigend en makkelijk van JVC Cuijk en werd het goede spel eindelijk beloond. Argon sluit een roerige week waarin hoofdsponsor Midreth definitief failliet ging winnend af. Het is even afwachten of er een nieuwe hoofdsponsor kan worden gevonden voor volgend seizoen. Als een mogelijke kandidaat de wedstrijd tegen JVC Cuijk heeft gezien dan heeft Argon goede reclame gemaakt voor zichzelf. Volgende week mag Argon op bezoek bij Achilles '29 in Groesbeek. Laten we hopen dat de blauwen het goede spel kunnen voortzetten dan volgt een goed resultaat vanzelf.

Opstelling Argon: Kevin Rijnvis, Rory van Gulik, Jasper de Haer, Tuan Trong Minh, Nicolai Verbiest (80e min. Jocelino de Sa), Kevin van Essen, Thabiso van Zeijl (77e min. Brayton Biekman), Lorenzo Lassooij, Patrick Lokken, Aziz Ouaouirst, Joshua Patrick (88e min. Sander Kunkeler).

Scheidsrechter: M.C. van den Heuvel
Toeschouwers: 700

Tot de wedstrijd tegen Cuijk had Argon na de winterstop nog maar één punt weten te halen, gezien de verhoudingen in de laatste twee wedstrijden hadden dat er eigenlijk zes moeten zijn. Gelukkig was het voetbal wel goed om naar te kijken. Dit goede voetbal leverde in de eerste thuiswedstrijd … Lees meer »