001 -Family

KDO pakt in slotfase dikverdiend punt tegen RKDES


Geplaatst op: 21 februari 2011

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de streekderby tegen RKDES op het programma. In de heenwedstrijd wonnen de Kudelstaarters met 2-1 van de Kwakelaars, waarbij in De Kwakel het gevoel overheerste dat er meer in had gezeten. KDO-trainer Ron Langhout kon deze middag geen beroep doen op de geschorste Timo Kas, voor hem keerde Jelle de Jong terug in de basis.

De wedstrijd startte om 14:00 uur in een sfeervolle ambiance op het sportpark aan de Vuurlijn. In het begin van de wedstrijd begon het aftasten tussen beide ploegen. RKDES, dat vorige week met 0-6 verloor van ZSGO/WMS zocht duidelijk naar eerherstel, terwijl KDO er alles aan deed om een stunt te bewerkstelligen in De Kwakel.

In de 25e minuut kregen de Kwakelaars een corner, waarbij de inzet van spits Martin Bax ternauwernood kon worden gered door een Kudelstaartse verdediger. In de rebound was Jochem Kok erg scherp en schoot op prima wijze de 1-0 in de linkerbenedenhoek. Een grote opluchting aan KDO-zijde was het gevolg en het besef om een goed resultaat neer te zetten nam alleen maar toe in De Kwakel. Lang kon KDO echter niet genieten van de voorsprong, want na een half uur spelen kwam RKDES op gelijke hoogte. Via via belandde een inzet van middenvelder Mounhir Ghannoun vanaf 25 meter achter doelman Peter Onderwater, 1-1. De wedstrijd bleef op en neer golven en uiteindelijk werd er met een 1-1 stand de rust bereikt.

In de tweede helft kwam KDO sterk uit de kleedkamer en drukte RKDES terug naar achteren. In de 55e minuut ontving de goedspelende Jochem Kok de bal aan de rechterkant van het veld en omspeelde zijn directe tegenstander. In zijn ooghoek zag hij Joeri Stange ter hoogte van het zesmetergebied vrijstaan en speelde Stange daarom ook in. Joeri aarzelde geen moment en schoot de bal hard in de richting van het doel, maar zijn inzet kon met veel moeite worden gekeerd door een RKDES-verdediger. Pech voor KDO, maar nogmaals een bewijs dat de Kwakelaars echt niet kansloos waren deze middag. In de 60e minuut omspeelde middenvelder Sven Vlasman de Kudelstaartse doelman, Ivo Peters. Peters had nog één middel om Vlasman te stoppen en pakte Sven met beide benen vast in het zestienmetergebied. Tot grote ontstentenis van KDO wees de scheidsrechter niet naar de stip, maar wuifde deze overtreding op onverklaarbare wijze weg. RKDES bleef hopen op de uitbraken van aanvallers Edwin van Maris en Roald Pothuizen, maar beide spelers werden prima in bedwang gehouden door verdedigers Michael Meijer en Frank Hogerwerf.

In de 70e minuut gebeurde er iets waar KDO geen rekening mee had gehouden, want op ruim twintig meter afstand schoot Mounhir Ghannoun de fantastische wijze de 1-2 via de binnenkant van de rechterpaal in het doel. Dit was een mokerslag voor KDO. In het vervolg van de tweede helft kwam bij KDO Bart-Jan van der Jagt binnen de lijnen en dit gaf de Kwakelaars een positieve impuls. Ex-RKDES speler Jochem Kok kreeg in de 80e minuut de bal in het zestienmetergebied, maar kon tussen drie verdedigers niet op doel schieten. De RKDES-keeper wilde de bal wegschieten, maar raakte op schlemielige wijze één van zijn verdedigers. Uit de voortkomende kluts pikte Jochem Kok de bal op en schoot tussen de benen van de keeper door de 2-2 binnen. Een geweldige opsteker voor KDO dat vervolgens nog hoopte op de volle buit. Vlak voor tijd was het opnieuw Kok die voor onrust zorgde bij RKDES achterin. Jochem omspeelde op de achterlijn zijn mannetje en werd hier opvolgend gevloerd in het zestienmetergebied. Ook voor dit voorval wilde de scheidsrechter de bal niet op de stip te leggen, zodat beide ploegen met een 2-2 eindstand het veld verlieten.

KDO kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd, waarbij er met een beetje meer geluk de volle buit werd binnengesleept. Aanstaande zondag spelen de Kwakelaars opnieuw thuis, ditmaal tegen Nederhorst. Nederhorst staat op dit moment op de achtste plaats met vier punten meer dan KDO, waarbij aangetekend dient te worden dat de Kwakelaars één wedstrijd minder hebben gespeeld. Absolute uitblinker bij Nederhorst is de 18-jarige Jesse van Huisstede die met 21 goals de topscorer in de derde klasse C is. Laten we hopen dat KDO de positieve wedstrijd tegen RKDES een passend vervolg kan geven. De wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Vuurlijn in De Kwakel!

Inzamelingsactie Ronald McDonald Kinderfonds levert ruim € 1.150,- op
Afgelopen zondag hebben KDO en RKDES zich van de positieve kant laten gelden door veel geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Er werden maar liefst 750 (!) loten verkocht ter waarde van € 1,- voor de blinde poule rondom KDO-RKDES. De winnaars van deze poule, Gerard Vork en Kees van Egmond, wisten beiden maar liefst € 125,- op te strijken oftewel 1/3 van het totale prijzengeld. Daarnaast werd er een officieel Ajax-shirt geveild, wat uiteindelijk het prachtige bedrag van € 500,- opleverde. Tot slot, deed de kiengroep van KDO nog een bijdrage van ruim € 150,-, zodat het totale bedrag boven de € 1.150,- uitkwam. Via deze weg willen wij iedereen hartelijk bedanken voor zijn/haar bijdrage en gaan wij er vanuit dat het Ronald McDonald Kinderfonds een juiste bestemming weet te vinden voor dit fantastische bedrag!

KDO 2 overtuigend langs Sporting Krommenie 2
KDO 2 heeft afgelopen zondag knap met 3-0 weten te winnen van Sporting Krommenie. Voor de Kwakelaars wisten Elton Shehu, Doron Borger en Patrick van de Nesse het net te vinden.
Door deze overwinning verstevigen de Kwakelaars hun positie in de subtop van de derde klasse. De komende twee weken is het tweede competitievrij.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

KDO pakt in slotfase dikverdiend punt tegen RKDES

Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de streekderby tegen RKDES op het programma. In de heenwedstrijd wonnen de Kudelstaarters met 2-1 van de Kwakelaars, waarbij in De Kwakel het gevoel overheerste dat er meer in had gezeten. KDO-trainer Ron Langhout kon deze middag geen beroep doen op de geschorste Timo … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: