Niels Immerzeel oppermachtig op de Jaap Edenbaan in Amsterdam

Geplaatst op: 21 februari 2011

Het einde van het marathonseizoen nadert. Het was alweer de 8e competitie wedstrijd van de C2 op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. De rijders van IJsclub Nooit Gedacht waren vanaf het begin van de wedstrijd zoals gewoonlijk weer zeer actief. Met plaagstootjes van Niels Immerzeel en Jonathan Boom en als het even stil viel was het Dirk de Jong die een tempo versnelling er tussendoor gooide. Halverwege de wedstrijd plaatste Niels Immerzeel, gaarne geslagen door zijn familie, een felle aanval en pakte meteen honderd meter. Dit kon hij een paar ronden vast houden en toen gingen zijn clubgenoten het tempo in het peloton ontregelen. Zodoende pakte Niels elke ronde meer afstand van het peloton en naar een tiental ronden van hard werken sloot hij bij het peloton aan. Niels reed slim meteen naar voren want dan hou je overzicht wat er gebeurd in het peloton. De sprint van de groep werd stijlvol gewonnen door Jonathan Boom en Dirk de Jong werd knap zevende. Sven Prins reed met zijn dertiende plaats ook nog drie puntjes. Daarna mocht Niels alleen nog twee ere ronden rijden voor deze knappe overwinning. In het algemeen klassement staat Jonathan eerste en Niels tweede.

De C3 rijders reden hun finale wedstrijd. Er waren in de wedstrijd een aantal tempo versnellingen maar een echte vluchtgroep kwam er niet echt van. Mike Oudshoorn kwam in de finale een beetje achterin de groep en reed daardoor naar een tiende plek. Dirk Kroese werd voordat de laatste ronde in ging onderuit gereden door een andere deelnemer die later aan Dirk zijn excuses aanbood. Hierdoor werd hij dertiende in de daguitslag. Henk Jan Kroese kon zich wel staande houden en werd in de sprint knap tweede. Met deze uitslag won Henk Jan het eindklassement met 112 punten. Mike Oudshoorn werd met 94 punten tweede. Dirk de Jong is vierde geworden met 76 punten. Het is zowaar een mooi resultaat voor ijsclub Nooit Gedacht uit Wilnis. Er wordt een klassement bij gehouden van alle categorieën in Amsterdam. Alle resultaten per club worden bij elkaar opgeteld en de laatste wedstrijdavond worden de eindprijzen uitgereikt aan de clubs. Op dit moment staat ijsclub Nooit Gedacht in het tussenklassement op de eerste plaats. Als dat zo blijft dan ontvangt de vereniging voor de eerste plaats 500 euro voor de clubkas. De C2 en M2 en M3 hebben nog een finale wedstrijd te gaan waar enkele rijders nog heel goed staan in het klassement, dus een eerste plaats zal wel gaan lukken.

Het einde van het marathonseizoen nadert. Het was alweer de 8e competitie wedstrijd van de C2 op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. De rijders van IJsclub Nooit Gedacht waren vanaf het begin van de wedstrijd zoals gewoonlijk weer zeer actief. Met plaagstootjes van Niels Immerzeel en Jonathan Boom en als … Lees meer »