Paardensportvereniging Troje op bezoek bij Bereden Politie


Geplaatst op: 21 februari 2011

Op vrijdag 11 februari was het dan zo ver; een kijkje nemen bij het trainen, beleren en rijden van politiepaarden. Een baan waar menig jonge ruiter en amazone van droomt. PSV Troje heeft 20 plaatsen voor haar leden weten te bemachtigen voor deze avond georganiseerd door de Bereden Politie Amstelland. De opkomst was groot en na een goede plek op de tribune bemachtigd te hebben kon de avond beginnen. Als ware voetbal hooligans, voorzien van toeters en fluiten, werd een groep de rijbak ingeleid om daar vervolgens door een groep politiemensen te paard uit elkaar gedreven te worden. Op deze manier werd getoond hoe het er bij rellen en voetbalwedstrijden werkelijk aan toe gaat. Erg indrukwekkend om daar temidden van een 8-tal paarden van minstens 1.70m. te staan.

Vervolgens werden een aantal jonge politiepaarden aan het publiek getoond, ietwat schrikkerig maar ook zij doorstonden veelal de proeven. Een achtervolging te paard werd nagespeeld en hierbij kwam duidelijk naar voren dat een arrestatie vaak een samenwerking is van de politie te paard en patrouillerende agenten.
Een ander onderdeel van de avond was het trainen en werken met politiehonden. Een inbraak werd nagespeeld waarbij de politiehond na het commando van zijn baas de verdachte door het raam van een auto greep. Dit alles in een drietal seconden. Ook werden er diverse speurhonden getoond, welke allen de buit in de auto wisten te vinden.

Na het optreden van de politiehonden werd er verder gegaan met de demonstratie van de politiepaarden. Er werd over vuur gesprongen, door rook heen gegaloppeerd, tussen parasols doorgelopen, allemaal proeven waar een paard thuis van zou schrikken. Het hoogtepunt was toch wel het lossen van schoten, zowel op afstand als door de ruiters zelf, waarbij de paarden met gemak onder controle konden worden gehouden.
Na de demonstraties en uitleg bestond er de mogelijkheid om de stallen te bezoeken en vragen te stellen aan de politie ruiters en amazones zelf.

Al met al een erg leuke en vooral interessante avond waarbij een goed beeld is geschetst van wat voor situaties de politieagenten te paard tijdens het werk tegenkomen. Omdat er een lange reservelijst was voor deze avond zullen wij als organisatie nog een bezoek aan de Bereden Politie proberen te organiseren. Houd voor de actuele informatie de website www.paardensportverenigingtroje.nl goed in de gaten.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Paardensportvereniging Troje op bezoek bij Bereden Politie

Op vrijdag 11 februari was het dan zo ver; een kijkje nemen bij het trainen, beleren en rijden van politiepaarden. Een baan waar menig jonge ruiter en amazone van droomt. PSV Troje heeft 20 plaatsen voor haar leden weten te bemachtigen voor deze avond georganiseerd door de Bereden Politie Amstelland. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: