De Baat (2e)

Vertraging nieuwbouwproject De Winkelbuurt Abcoude


Geplaatst op: 16 februari 2011

De Raad van State heeft op 29 december jl. het raadsbesluit vernietigd om het bestemmingsplan voor De Winkelbuurt in Abcoude vast te stellen. Hierdoor loopt de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk vertraging op. Het college van de gemeente De Ronde Venen betreurt de ontstane situatie en richt zich op reparatie van het bestemmingsplan. De start van de woningbouw wordt hierdoor ongeveer twee jaar vertraagd.
De Raad van State heeft in december drie uitspraken gedaan over De Winkelbuurt:
1. Het besluit ‘Hogere waarde', waarin hogere geluidswaarden voor de nieuwe wijk zijn vastgesteld, is vernietigd. De Raad van State heeft geconcludeerd dat de gemeente geen rekening heeft gehouden met de jongste akoestische onderzoeken van Rijkswaterstaat in verband met de verbreding van de A2.
2. Door de vernietiging van het besluit Hogere waarde is ook het bestemmingsplan vernietigd. De andere bezwaren tegen het bestemmingsplan zijn afgewezen.
3. Het projectbesluit ‘Ophoging', om het terrein op te hogen en voor te belasten, is in stand gebleven. Voorbereidende werkzaamheden op de bouwlocatie worden daarom volgens planning uitgevoerd.

De Winkelbuurt voorziet in de lokale woonbehoefte van diverse doelgroepen. Op de bouwlocatie van 15,8 hectare zullen ongeveer 200 sociale huur- en koopwoningen, eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen worden gerealiseerd.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vertraging nieuwbouwproject De Winkelbuurt Abcoude

De Raad van State heeft op 29 december jl. het raadsbesluit vernietigd om het bestemmingsplan voor De Winkelbuurt in Abcoude vast te stellen. Hierdoor loopt de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk vertraging op. Het college van de gemeente De Ronde Venen betreurt de ontstane situatie en richt zich op reparatie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: