001 - Homan Zonnepanelen

Gemeente De Ronde Venen investeert in dorpshuizen


Geplaatst op: 16 februari 2011

Het college van De Ronde Venen hecht veel waarde aan vitale en leefbare kernen. Als een van de mogelijkheden om daar invulling aan te geven, investeert de gemeente De Ronde Venen in dorpshuizen. Het college van B&W besloot in de vergadering van dinsdag 15 februari om de gemeenteraad voor te stellen Stichting Dorpshuis Baambrugge en Stichting Gemeenschapshuis De Hoef een investeringssubsidie toe te kennen van respectievelijk € 236.000, - en € 67.500, -.

Ondanks de moeilijke financiële tijden en de voorgenomen bezuinigingen, wil het college van De Ronde Venen de mogelijkheid open houden in de vitaliteit van de kernen te investeren. Het doel is om de identiteit van kernen te behouden en alle kernen levendig en leefbaar te houden. Goede voorzieningen zijn daarbij onmisbaar. Dorpshuizen hebben een belangrijke functie voor de leefbaarheid en sociale samenhang in kernen en vervullen vooral in kleine kernen vaak een centrale rol. Om de dorpshuizen die functie te kunnen laten vervullen, stemde het college van B&W in met de vernieuwing en uitbreiding van zowel De Vijf Bogen in Baambrugge als De Springbok in De Hoef. Beide dorpshuizen voorzien in tal van (sociale) activiteiten voor verenigingen, organisaties en scholen.

Naast de gemeente financiert ook de provincie de geplande verbouwingen van de dorpshuizen. De mogelijkheid bestaat dat ook aanspraak gemaakt kan worden op subsidiegelden van de EU. Wethouder Erika Spil (Samenleving) is zeer te spreken over de aanpak van Stichting Gemeenschapshuis De Hoef: "Gezien de huidige noodzaak tot bezuinigingen, is deze stichting een mooi voorbeeld van een organisatie die zelf actief op zoek gaat naar financieringsmogelijkheden. En met een relatief geringe bijdrage van de gemeente, kunnen nu de benodigde aanpassingen gerealiseerd worden waarmee een levendig dorpshuis haar taak kan blijven vervullen, nu en in de toekomst."

Het college gaat ook het financieringsvoorstel van € 236.000, - voor de uitbreiding en renovatie van het dorpshuis De Vijf Bogen, ter besluitvorming aan de raad voorleggen.
Deze projecten liepen reeds in de voormalige gemeenten. Gezien de bijbehorende financiële consequenties is eerder afgesproken het voorstel te laten bekrachtigen door de nieuwe gemeente De Ronde Venen. Naar verwachting besluit de gemeenteraad in de vergadering van maart over de toekenning van de investeringssubsidies voor uitbreiding en renovatie van de dorpshuizen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente De Ronde Venen investeert in dorpshuizen

Het college van De Ronde Venen hecht veel waarde aan vitale en leefbare kernen. Als een van de mogelijkheden om daar invulling aan te geven, investeert de gemeente De Ronde Venen in dorpshuizen. Het college van B&W besloot in de vergadering van dinsdag 15 februari om de gemeenteraad voor te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: