001 -Family

Gemeente Aalsmeer met publiek in gesprek over bezuinigingen


Geplaatst op: 16 februari 2011

Hierbij wordt u uitgenodigd voor de Publieksavond Bezuinigen & Vernieuwen op woensdagavond 16 februari in het gemeentehuis van Aalsmeer. Naar schatting enkele honderden belangstellenden praten die avond mee over de door het College van B&W voorgestelde bezuinigingen. Al eerder lieten inwoners van Aalsmeer hun stem horen over die voornemens. Van half november tot eind december konden de inwoners via digitale weg voor wethouder van Financiën spelen op de site www.begrotingswijzer.nl/.

Dilemma's
Moet het zwembad dicht, kan de bibliotheek ook wel in één vestiging, moet er anders naar het jeugd-, jongeren- en ouderenbeleid worden gekeken? Is de gemeente de eerstverantwoordelijke als het om kunst en cultuur gaat? De dilemma's stapelen zich op als we kijken naar de gemeentelijke begroting waarop 5 miljoen euro moet worden bezuinigd; van die 5 miljoen is 1,5 reeds gerealiseerd door bezuinigingen op de eigen gemeentelijke organisatie. Voor het maken van een betere afweging vraagt het college van B&W de mening van alle Aalsmeerders.

Gespreksgroepen
De Publieksavond waar de individuele Aalsmeerder aan het woord kan komen, start morgenavond om 19.00 uur. Vanaf 19.20 uur houdt burgemeester Litjens en korte toelichting. Daarna verdelen de bezoekers zich in drie gespreksgroepen. Eentje voor een sessie over zwembad, bibliotheek en kunst en cultuur. Een tweede bijeenkomst gaat over jeugd- en jongerenbeleid, subsidie- en ouderenbeleid. De derde groep bespreekt de thema's beheer en onderhoud, wijken en burgerparticipatie.

In een Vraag-Maar-Raak-sessie kunnen inwoners tal van vragen over de gemeente afvuren op burgemeester Litjens en gemeentesecretaris Van Huizen.

Adres gemeentehuis:
Drie Kolommenplein 1
1431 LA Aalsmeer

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Aalsmeer met publiek in gesprek over bezuinigingen

Hierbij wordt u uitgenodigd voor de Publieksavond Bezuinigen & Vernieuwen op woensdagavond 16 februari in het gemeentehuis van Aalsmeer. Naar schatting enkele honderden belangstellenden praten die avond mee over de door het College van B&W voorgestelde bezuinigingen. Al eerder lieten inwoners van Aalsmeer hun stem horen over die voornemens. Van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: